Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Η Μόσχα ετοιμάζει την μεγαλύτερη επίθεση κατά τζιχαντιστών στη Συρία

Ακόμα πιο κοντά μια Τουρκο-ρωσική αναμέτρηση με έπαθλο την Συρία

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η Μόσχα ετοιμάζει μια πολύ μεγάλη επίδειξη ισχύος στην Άγκυρα που παίζει τα δικά της παιχνίδια σε Μεσόγειο και Μαύρη θάλασσα, απροκάλυπτα πλέον.
 
“Ρωσικά υποβρύχια ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια μεγάλης κλίμακας επίθεση πυραύλων Κρουζ στο έδαφος της Συρίας από τη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να εκτοξεύσει πυραύλους μεγάλης κλίμακας Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα στην συριακή επικράτεια με στόχο τους φιλότουρκους Τζιχαντιστές”, αναφέρουν οι ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές.

Μια πιθανή επίθεση αυτού τους τύπου όμως θα έφερνε δεκάδες ρωσικούς πυραύλους να διέρχονται τον τουρκικό εναέριο χώρο, κάτι που πιθανότατα όμως δε θα ενέκρινε η Άγκυρα.

Πιο πιθανή θα ήταν μια επίθεση από τον ρωσικό στόλο της Κασπίας ή από τα ρωσικά υποβρύχια στην Α.Μεσόγειο κατά της συριακής επικράτειας και φιλότουρκων ισλαμιστών μαχητών.

Δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς σχέδια απεργάζονται στην Μόσχα, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα στην Κριμαία, οι Ρώσοι πλέον κινούνται παίρνοντας θέση στις επερχόμενες εξελίξεις.    

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάζονται όμως, το ρωσικό γενικό επιτελείο σχεδιάζει να κτυπήσει με δύναμη στα βόρεια και βορειοδυτικά της Συρίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις ρωσικές πληροφορίες, “προς το παρόν τρία μεγάλα αποβατικά ρωσικά πλοία πλησιάζουν τις ακτές της Συρίας, για να διασφαλίσουν την ετοιμότητα μιας στρατιωτικής επιχείρησης στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, ενώ έξι ρωσικά συμβατικά υποβρύχια που βρίσκονται στην Μαύρη Θάλασσα, φέρονται να ετοιμάζονται να λάβουν μέρος στην επίθεση, προφανώς μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου, σε περίπτωση που η Άγκυρα εγκρίνει”.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν πολλά περισσότερα πολεμικά πλοία και υποβρύχια του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στα ανοικτά των ακτών της Συρίας, και ως εκ τούτου, αντί για 40 πυραύλους Κρουζ, μπορούν να εκτοξευθούν εκατοντάδες πύραυλοι σε ολόκληρη τη Συρία, οι οποίοι, δεδομένου της υψηλής τους ακρίβειας, θα προκαλέσουν την ολοκληρωτική  ήττα των Τζιχαντιστών και την εκκένωση κατοίκων του Idlib.

Ο ρωσικός και συριακός στρατός, επιβεβαιώνουν με τις κινήσεις τους τα σχέδια για μια ισχυρή επίθεση στην συγκεκριμένη περιοχή.
 
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι χθες Τετάρτη, οι τουρκικές δυνάμεις και οι φιλότουρκοι ισλαμιστές μαχητές βομβάρδισαν τις θέσεις της κυβέρνησης και των ρωσικών δυνάμεων κοντά στο Idlib στην βορειοδυτική Συρία, με βαριά πυροβόλα και πυραύλους εδάφους-εδάφους.

«Οι τουρκικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο όρος Zawiya, από όπου στόχευσαν τις θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Khan al-Sebl, νοτιοανατολικά του Idlib, με βαρύ πυροβολικό», ανέφεραν στρατιωτικές πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το τουρκικό μπαράζ πυροβολικού είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία και τον τραυματισμό πολλών  κυβερνητικών δυνάμεων.

Την Τετάρτη το απόγευμα, η φιλοτουρκική οργάνωση Ansar al-Tauhid, βομβάρδισε θέσεις της κυβέρνησης και των ρωσικών δυνάμεων στο χωριό Dadikh, νοτιοανατολικά του Idlib, με βαριά πυροβόλα και πυραύλους Grad, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όλο αυτό το σκηνικό μας δείχνει ότι Ρώσοι και Τούρκοι θα “κονταροκτυπηθούν” πιθανότατα στην Συρία και στην Μάυρη θάλασσα, αφού πλέον τα συμφέροντα τους ( ενεργειακά και γεωπολιτικά) είναι εντελώς αντίθετα.  

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου