Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Νέα εξέλιξη: ''Με το ζόρι'' στα Μετέωρα η προσφυγοπούλα-μαριονέτα

Οι ινστρούκτορες της προγραμματισμένης “παρέλασης” δεν λογαριάζουν κανέναν!

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνει το ζήτημα του περάσματος της προσφυγοπούλας-μαριονέτας Αμάλ από τα Μετέωρα και την Καλαμπάκα!

Όπως το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έγραψε χθες είναι ανάστατη και η τοπική κοινωνία και η Μητρόπολη, ενώ ο Δήμος δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση για την έλευση της Αμάλ στην Καλαμπάκα και στον Δήμο Μετεώρων.

Νέα εξέλιξη είχαμε σήμερα στο θέμα της έλευσης της «Αμάλ» στην περιοχή μετά και από τον σάλο που έχει δημιουργθεί και τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί.
Σήμερα το πρωί απεστάλη στον Δήμο Μετεώρων το πρώτο επίσημο έγγραφο, με το οποίο γνωστοποιείται το πέρασμα της μαριονέτας από το Καστράκι και την Καλαμπάκα στις 29 Αυγούστου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των διοργανωτών.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Τα Μετέωρα», το ταξίδι της «Αμάλ» στη χώρα μας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, κατόπιν σχετικής εισήγησης που εγκρίθηκε από την ιεραρχία του.

Αντίθετοι µε το πέρασμα της κούκλας ύψους 3,5 µ., που έχει τη µορφή προσφυγοπούλας, από την πόλη είναι ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο Δήµαρχος Μετεώρων Θεόδωρος Αλέκος, φορείς και δηµότες.

«Η Αμάλ θα κάνει έναν περίπατο στο πανέμορφο φυσικό τοπίο των Μετεώρων, έναν ξεχωριστό τόπο με θέα που κόβει την ανάσα. Σχοινιά top rope και slackline στα δέντρα θα προκαλέσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα παιχνίδι ισορροπίας από το Climb in Meteora στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησιού του Αγίου Αντωνίου στην Καλαμπάκα. Εκεί οι ντόπιοι θα υποδεχτούν την Αμάλ και θα προσφέρουν ένα πρωινό με παραδοσιακές χορτοφαγικές γεύσεις», αναφέρεται στην ιστοσελίδα των διοργανωτών του ταξιδιού της «Αμάλ».

Είναι σαφές πως κάποιοι επιδιώκουν να παίξουν διεθνιστικά παιχνίδια με την αγιομετεωρική κληρονομιά...

Η υποκρισία ξεχειλίζει δε αν κανείς αναλογιστεί πως λίγες μέρες νωρίτερα απαογεύτηκαν οι λιτανείς του 15Αυγουστου για να μην υπάρξει συγχρωτισμός λόγω κορονοϊού...

ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου