Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Εμπρηστική δήλωση Τατάρ: Η Μόρφου ανήκει στο ψευδοκράτος και δεν θα επιστραφεί

Η Μόρφου ανήκει στο ψευδοκράτος και δεν θα επιστραφεί, δηλώνει ο Τατάρ – «Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και πιέσεις»

«Δεν θα υποκύψουμε σε απειλές και πιέσεις. Θέλω να το ξεκαθαρίσω άλλη μια φορά ότι η Μόρφου είναι έδαφος της τδβκ και ποτέ δεν πρόκειται να επιστραφεί» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ λέγοντας πως η αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη σε ημέρα γιορτής για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας – που σύμφωνα με τον κ. Τατάρ έχει μετατραπεί σε ε/κ κράτος – δείχνει ότι η νοοτροπία των Ε/κ για το πώς αντικρίζουν την ΚΔ δεν έχει αλλάξει.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην γραπτή του δήλωση ο κ. Τατάρ υποστηρίζει πως ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος είχε δηλώσει για τις συμφωνίες Λονδίνου – Ζυρίχης και την ίδρυση της ΚΔ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως εφαλτήριο για την Ένωση με την Ελλάδα, και η μεγαλύτερη νίκη του Κυπριακού Ελληνισμού. «Και θα έλεγε ότι θα αποκόψουμε από το νησί τους Τ/κ που είναι η προέκταση της Τουρκίας. Αυτά δεν είναι δυνατόν να τα ξεχάσουμε».

Ο κ. Τατάρ, σχολιάζοντας δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ισχυρίστηκε ότι με την βία των όπλων και τις επιθέσεις που ξεκίνησαν με τα αιματηρά Χριστούγεννα τον Δεκέμβρη του 1963, οι Τ/κ εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ΚΔ που μετατράπηκε σε ένα ε/κ κράτος και τους σφετερίστηκαν όλα τα δικαιώματα. «Αυτό το κράτος (η ΚΔ) δεν εκπροσωπεί ποτέ τον τ/κ λαό».

Κάνει λόγο σε αγώνα 60 ετών και πως εδώ και 60 χρόνια στην Κύπρο υπάρχουν δύο χωριστά κράτη. «Ο τ/κ λαός εκπροσωπείται μόνο από την τδβκ, την οποία ίδρυσε με τη δική του βούληση και ζει κάτω από τη στέγη της κυρίαρχος και ελεύθερος».

Ο Ερσίν Τατάρ επαναλαμβάνει την θέση του για λύση στη βάση της κυριαρχικής ισότητας, δύο χωριστών κρατών, ως την μόνη ρεαλιστική πρόταση για λύση και υποστηρίζει ότι η θέση το Προέδρου Αναστασιάδη πως δεν θα δεχθεί διαπραγματεύσεις στη βάση των δύο κρατών, είναι αδιάλλακτη στάση. Ο ίδιος αναφέρει, δεν δέχεται την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για επανέναρξη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντάνα γιατί δεν θέλει να χάσει άλλα 53 χρόνια «τρέχοντας πίσω από το παραμύθι της ομοσπονδίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΠΗΓΗ cyprustimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου