Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Σούδα ξανά τα F-16 Block 60 των ΗΑΕ… για τη νέα και διευρυμένη “ΜΕΔΟΥΣΑ”

Τα F-16 Block 60 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μια πολυπληθής Αραβική αποστολή ετοιμάζονται να βρεθούν και πάλι στη γνώριμη γι’ αυτούς αεροπορική βάση της Σούδας, ύστερα από τον Αύγουστο του 2020, όταν τα Αραβικά αεροσκάφη τροχοδρόμησαν πρώτη φορά σε Ελληνικό πολεμικό αεροδρόμιο, μεσούσης μάλιστα της Ελληνοτουρκικής κρίσης.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γ.Σ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL


Η διευρυμένη πλέον «Μέδουσα» που ξεφεύγει πλέον από το αμιγώς τριμερές σχήμα «Ελλάδα-Κύπρος- Αίγυπτος», εντάσσει στο τόξο ασφαλείας της Αν. Μεσογείου τη σημαία της Γαλλίας, με την οποία

δεν έχει στεγνώσει καλά – καλά το μελάνι από την υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνδρομής Αθήνας- Παρισιού, ενώ δεν απουσιάζουν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Βεβαίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτός των εκπαιδεύσεων με την Ελλάδα, θέλουν να βρίσκονται στην περιοχή που «κοιτάζει» τη Λιβύη. Το ενδιαφέρον των Αράβων για τα τεκταινόμενα στο Λιβυκό έδαφος και οι εξελίξεις εκεί είναι κάτι στο οποίο εστιάζουν.

Και είναι σαφές πως τα σχέδια των Τούρκων με την παρουσία στρατευμάτων στο Λιβυκό έδαφος είναι από τα γεγονότα που ενοχλεί τα Αραβικά Εμιράτα καθώς θέλουν να καθαρίσει το τοπίο από τις ξένες παρεμβάσεις και τις επεκτατικές βλέψεις της γείτονος.


Οι Άραβες είχαν λάβει μέρος και στην προηγούμενη «Μέδουσα» που έγινε στ’ ανοιχτά της Αλεξάνδρειας. Τότε η αποστολή τους ήταν με κορβέτα στα Αιγυπτιακά νερά η οποία στη συνέχεια κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά όπου την είχε επισκεφθεί και η Ελληνική στρατιωτική ηγεσία.

                          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου