Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Καραβίδας Στεφ: Έχουμε τα μέσα να εξασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να δείξουμε ...(Βίντεο)

Ο Επισμηναγός ε.α. Στέφανος Καραβίδας στον Focus FM 103.6 (21-01-2022). 

Μίλησε για την έλευση των έξι μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale στην Ελλάδα, για τις τουρκικές προκλήσεις και τη στάση που θα έπρεπε να διατηρεί η χώρα μας. 

Τόνισε ότι η άφιξη των Rafale αποτελεί «ορόσημο» διότι πέρα από το προφανές όφελος, «σηματοδοτεί επίσης μία ποιοτική διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας την Τουρκία και γενικά την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο». 

Ο κ. Καραβίδας εκτίμησε ότι η εν λόγω αγορά των Rafale δεν έχει μόνο επιχειρησιακό αποτύπωμα αλλά συμβολικό και ψυχολογικό. 

Στάθηκε στις προκλήσεις της Τουρκίας και στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά drones. «Συμβαίνει πάνω από μία δεκαετία και δεν έχουμε δείξει την προθυμία αυτά τα μη επανδρωμένα να τα καταρρίψουμε», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν έχει νόημα να αγοράζουμε όλα αυτά τα μέσα (εξοπλιστικά), εάν δεν είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε την πυγμή μας ακόμα και για απλά πράγματα, τα οποία όμως δημιουργούν ένα αποτύπωμα στο Αιγαίο, το οποίο δεν αντιστοιχεί στην πραγματική κατάσταση. Είναι απαράδεκτες οι είσοδοι τουρκικών μη επανδρωμένων», σημείωσε. 

«Έχουμε τα μέσα να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε άκαμπτοι» τόνισε. Σημείωσε ωστόσο, ότι «το αδύνατο σημείο της πατρίδας μας, δυστυχώς, είναι αυτό που αφορά την πολιτική βούληση». 

Πηγή: Focus FM 103.6

Το βίντεο είναι από το Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου