Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: O επανεξοπλισμός της Γερμανίας, η “αποζημίωση” για τη διακοπή σχέσεων με τη Ρωσία(Bίντεο)

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος: Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στον επανεξοπλισμό της Γερμανίας, η "αποζημίωση" για την διακοπή σχέσεων με τη Ρωσία.

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στον επανεξοπλισμό της Γερμανίας, η “αποζημίωση” για την διακοπή σχέσεων με τη Ρωσία.

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews: Ο επανεξοπλισμός της Γερμανίας, η “αποζημίωση” για την διακοπή σχέσεων με τη Ρωσία

“Ακριβώς, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Σίγουρα υπάρχει ένα πλάνο δύο εβδομάδων. Εξαρχής δεν αποφάσισαν να κάνουν μια εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών και αεροπορικής υποστήριξης σε ευρεία κλίμακα, δεν ενέπλεξαν αρχικά μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους, αναπτύχθηκαν αρχικά περίπου στο 30%. Προφανώς θέλησαν να εμπλέξουν τις Ουκρανικές δυνάμεις και μετά σιγά σιγά να στέλνουν τις εφεδρείες για να τους αποκόψουν, αλλά με αυτό τον τρόπο έχασαν τον αντίκτυπο όσον αφορά στην παγκόσμια κοινή γνώμη και εξέθεσαν ουσιαστικά το ρωσικό στρατό αναφορικά με την επιχειρησιακή του ετοιμότητα και την επιχειρησιακή του ικανότητα. Δηλαδή αυτές οι πρώτες πέντε μέρες εξέθεσαν αρκετά ευάλωτα σημεία των ρωσικών δυνάμεων τα οποία σίγουρα δεν έγινε σκόπιμα, αλλά η διείσδυση εις βάθος δεν αφορά το κατεξοχήν ρωσικό δόγμα. Οι Ρώσοι με το ολιστικό τους υβριδικό δόγμα θεωρούσαν ότι η ισχύς που θα έπρεπε να καταβάλλουν θα είναι συντριπτική, θα χτυπηθούν κέντρα διοίκησης και ελέγχου, θα παραλύσουν οι επικοινωνίες και από εκεί και πέρα θα υπάρχει μια συνδυασμένη κίνηση πεζικού, μηχανοκίνητου, τεθωρακισμένων με αεροπορική υποστήριξη που θα δημιουργούσε μια κατάσταση στην οποία ο αντίπαλος θα ήταν αποδιοργανωμένος και δεν θα μπορούσε να αντιδράσει. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη…” σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

lampropoulos1
Για τις εξελίξεις, τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ

Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τη στάση της Ρωσίας αλλά και το ΝΑΤΟ απάντησε: “Είναι σαφές ότι οι Αγγλοσάξονες είναι οι βασικοί κερδισμένοι, η Ευρώπη είναι η χαμένη και η Ρωσία είναι χαμένη. Γιατί και υφίστανται κυρώσεις επιμέρους όμως φαίνεται ότι ο Πούτιν μπορεί να έχει κάποια κέρδη και θα πω γιατί. Το targeting η στόχευση των ολιγαρχών στρέφει τους ολιγάρχες να μεταφέρουν να επαναπατρίζουν τα κεφάλαιά τους όσα μπορούν στη Ρωσία γιατί τους κυνηγάνε παντού. Οπότε ακόμη και σε προορισμούς σε offshore επιχειρήσεις να έχουν τα χρήματα, η ροή του χρήματος αν θέλουν οι δυτικές υπηρεσίες να τη βρουν, θα τη βρουν. Οπότε αναγκαστικά οι ολιγάρχες επαναπατρίζουν τα λεφτά τους στη Ρωσία”.

lampropoulos2
Για την Ουκρανία και τη Ρωσία

Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι είναι τι θα κάνουν με το μίσος που διακατέχει πλέον τους Ουκρανούς, την Ουκρανική κοινή γνώμη όπου λογίζονται ως επί το πλείστον όπου από τους περισσότερους Ουκρανούς λογίζονται ως εισβολείς και θα λογιστούν μετά ως δυνάμεις κατοχής. Είναι ξεκάθαρο ότι η Δύση δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει καμία Ουκρανική κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από την εισβολή, οπότε η Ρωσία θα βρεθεί με ένα διαρκές αγκάθι. Μπορεί να εξαλείψει επιχειρησιακά την όποια δυνητική Ουκρανική απειλή, να εγκαταστήσει οπλικά συστήματα, ήταν στο αέρα και ήταν σενάρια. Ο Πούτιν πραγματοποίησε ένα προληπτικό πόλεμο χωρίς επί της ουσίας να έχει τεθεί ζήτημα ακόμη και ένταξης στο ΝΑΤΟ. Υπήρχε ένα θεωρητικό πλαίσιο που το ζητούσε η κυβέρνηση Ζελένσκι, θεωρητικά το ζητούσε, δεν είχαν γίνει όμως βήματα συγκεκριμένα. Δηλαδή το πρόσχημα της Ρωσίας να εισβάλει είναι αίολο. Εδώ ανοίγει ο δρόμος για προληπτικές επιθέσεις παγκοσμίως. Δηλαδή αν αυτό νομιμοποιηθεί de facto καταλαβαίνει κανείς ότι πιθανόν αρκετοί να ακολουθήσουν στη συνέχεια. Γιατί να μην ξεχνάμε κάτι, δεν είναι το ίδιο μια ρωσική επίθεση στην καρδιά της Ευρώπης, εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας…” υπογράμμισε ο κ. Λαμπρόπουλος. 

ΠΗΓΗ pagenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου