Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Στενή συνεργασία Ισραήλ-Ιταλίας στο ενεργειακό: Ο Ντράγκι στην Ιερουσαλήμ – Θα βοηθήσουμε την Ευρώπη δηλώνει ο Μπένετ

 

File photo Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι(Α) και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ κατά τη διάρκεια δήλωσης στα μέσα ενημέρωσης στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, Ισραήλ, 14 Ιουνίου 2022EPA/ABIR SULTAN / POOL EPA POOL

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, όπου σήμερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ.

«Η Ιταλία στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία και την βούλησή της να ενταχθεί στην Ευρώπη» δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Μιλήσαμε και για τον κίνδυνο επισιτιστικής καταστροφής, λόγω του ότι τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας συνεχίζουν να είναι μπλοκαρισμένα. Πρέπει να δημιουργήσουμε κατεπειγόντως ασφαλείς διαδρόμους για την μεταφορά του σιταριού. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο, διότι σε λίγες ημέρες η νέα σοδειά θα είναι έτοιμη και μπορεί να είναι αδύνατον να αποθηκευθεί», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

O Ισραηλινός πρωθυπουργός αναφέρθηκε από την πλευρά του στο ενεργειακό πρόβλημα και υπογράμμισε:

«Το Ισραήλ θα μπορέσει να βοηθήσει την Ευρώπη και την Ιταλία, με την παραγωγή φυσικού αερίου. Πρόκειται για πολύ καλά νέα για όλο τον κόσμο. Αναφερθήκαμε στην συνεργασία που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τον στόχο αυτό, μαζί γινόμαστε ισχυρότεροι».

Τέλος, ο Μπένετ τόνισε ότι θα οργανωθεί σύντομα Ιταλοϊσραηλινή διακυβερνητική διάσκεψη και ότι «σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δυο χωρών».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ιταλία Ρώμη 

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου