Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο στα ανοιχτά της Ιταλίας!

 

Πληθαίνει και ενισχύεται η ναυτική παρουσία της Ρωσίας στα ύδατα της Μεσογείου και στην Ευρώπη γενικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδικού γαλλικού ιστοτόπου Naval News.

Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φέρεται να καταπλέει στη Μεσόγειο, κοντά στην Ιταλία, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη δημοσίευμα του ιστότοπου Naval News.

«Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο φαίνεται να παίζει τη γάτα με το ποντίκι με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο», σχολιάζει το Naval News.

Προσθέτει μάλιστα πως το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο θα μπορούσε να βρίσκεται εκεί προκειμένου να πάρει τη θέση του ρωσικού αντιτορπιλικού Marshal Ustinov, το οποίο βρισκόταν στη Μεσόγειο έως τις 24 Αυγούστου.

Ομως, το δημοσίευμα τονίζει ότι τώρα η θέση του ρωσικού αντιτορπιλικού Marshall Ustinov είναι μεταξύ Βρετανίας και Ιρλανδίας, ενώ συνοδεύεται και από το αντιτορπιλικό Vice-Admiral Kulakov, σύμφωνα και με ανάρτηση του εξειδικευμένου συντάκτη του ιστοτόπου. Αυτή η πορεία μπορεί να είναι παραπλανητική, με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή από το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο.

 Μάλιστα, το Naval News ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη ρωσικού υποβρυχίου τύπου SSN ή υποβρυχίου εξοπλισμένου με πυραύλους Κρουζ που επιχειρεί κοντά στην Ιταλία.

ΠΗΓΗ: Real.gr

ΠΗΓΗ https://www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου