Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Αν θέλετε το μέλλον σας να είναι καλό μην κάνετε τα λάθη του παρελθόντος

«Η Ελλάδα κάνει κάθε προσπάθεια να αυξήσει την ένταση με προκλητικές ενέργειες και επιθετική ρητορική, με παράλογες, εκτός λογικής και παράνομες απαιτήσεις και αξιώσεις», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας., προειδοποιώντας πως η Τουρκία «δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός».

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε πως δόθηκαν οι κατάλληλες απαντήσεις «σε διπλωματικό και στο πεδίο εντός του πλαισίου της αμοιβαιότητας», και σημείωσε πως:

«Προσδοκούμε ότι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί θα εγκαταλείψουν αμέσως τις αδιάλλακτες και προκλητικές στάσεις τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να μάθουν από την ιστορία».

Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα στις... παραινέσεις του διαμηνύοντας ότι « όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα».

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι «προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσες και τους ουρανούς μας με αποφασιστικότητα και καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλουμε στην στην περιφερειακή και στην παγκόσμια ειρήνη, εμπνευσμένοι από τους προγόνους μας που έφεραν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στην τουρκικές επιδρομές κατά Κούρδων στη Βόρεια Συρία και τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων έκανε λόγο για «συκοφάντηση». 

ΠΗΓΗ liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου