Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Το ψυχόδραμα της αντιπολίτευσης

 Γράφει ο ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη από τους «επικοινωνιακούς βραχίονες» της Κουμουνδούρου μια εκστρατεία δυσφήμησης με στόχο την ηθική εξόντωση του πρωθυπουργού: το Μαξίμου παρουσιάζεται ως μια εγκληματική οργάνωση που παρακολουθεί χιλιάδες πολίτες, υπουργούς, πολιτικούς, την ηγεσία του στρατεύματος, φιμώνει τον Τύπο, ενώ παράλληλα απεργάζεται σχέδια νόθευσης των εκλογών! Το μόνο που δεν ακούστηκε είναι ότι η covid… σχεδιάστηκε στα υπόγεια του Μαξίμου.

 Κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα έλεγε κανείς ότι έχουμε να κάνουμε με παράφρονες που έχουν χάσει τα λογικά τους. Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση έχουμε να κάνουμε με απελπισμένες παραστατικές ηγεσίες που τα έχουν χαμένα και γι’ αυτό τα… δίνουν όλα.

Πρόκειται για αντιπολίτευση-ψυχόδραμα όπου οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ αναπαριστούν θεατρικά το έλλειμμα πολιτικής, δραματοποιώντας σε υπερθετικό βαθμό την αδυναμία τους να αντιπαραθέσουν προτάσεις.

 Οι λόγοι είναι προφανείς: ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη κάλπη θα είναι δεύτερος, το ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί να χάσει στη δεύτερη κάλπη τους μισούς από τους βουλευτές που εξέλεξε στην πρώτη. Εξ ου και η αναθέρμανση του σεναρίου της κυβέρνησης των «ηττημένων» με «μπαλαντέρ» πρωθυπουργό από τα προοδευτικά πανέρια.

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν τα κόμματα που θα κάνουν τους «χαμάληδες». Το ερώτημα είναι: Πόσο «χαμάληδες» θεωρούν τους ψηφοφόρους ώστε να σηκώσουν την ελαφρότητά τους για δεύτερη φορά;

ΠΗΓΗ tomanifesto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου