Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Associated Press: Η Αχτσιόγλου πιθανότερη διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα


«Τρέχουν» οι εξελίξεις μετά την παραίτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, με το Associated Press να επικαλείται πληροφορίες μέσα από το κόμμα και να υποστηρίζει, αυτό που ακούγεται ήδη μετά την ήττα στον πρώτο γύρο των εκλογών, ότι δηλαδή, η πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είναι η επικρατέστερη να τον διαδεχθεί στο «τιμόνι» του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, «η 38χρονη Έφη Αχτσιόγλου, πρώην υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει λάβει υποστήριξη από τμήμα του κόμματος για να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο, αλλά δεν έχει συζητήσει δημόσια τα σχέδιά της».

«Οι σχολιαστές χρέωσαν το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στην εν πολλοίς αρνητική εκστρατεία του κόμματος, την αναβίωση του παραδοσιακά ισχυρού Σοσιαλιστικού Κόμματος ΠΑΣΟΚ και την εμφάνιση αποσπασμένων κομμάτων με επικεφαλής τους πρώην συμμάχους του Τσίπρα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη», σημειώνει το διεθνές πρακτορείο και καταλήγει:

«Έχοντας τις ρίζες τους σε σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια των διεθνών προγραμμάτων διάσωσης από το 2010 έως το 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε καμία συμφωνία για πιθανή συνεργασία, παρά την υποστήριξη ορισμένων ανώτερων μελών και στα δύο κόμματα».

Το σενάριο πάντως για τη διαδοχή του Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου είναι αρκετά πιθανό και είχαμε γράψει για αυτό, λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υπήρχαν πληροφορίες πως ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στην Έφη Αχτσιόγλου να ηγηθεί του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αλλά η πρώην υπουργός Εργασίας αρνήθηκε.

Κατά πολλούς, αυτή η κίνηση δείχνει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάνει την επιλογή του και θέλει να δώσει το «δαχτυλίδι» του ΣΥΡΙΖΑ στην κα. Αχτσιόγλου.



Πηγή: Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου