Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Λ. Καλαρρύτης: Η κυβέρνηση Ερντογάν στοχεύει στην Ευρασία και στην οικονομική ενίσχυση από τη Δύση


Ο δημοσιογράφος  και πολιτικός αναλυτής Λάμπρος Καλαρρύτης φιλοξενείται σήμερα στα podcasts του newshub.gr, μιλώντας για τα καινούρια πρόσωπα τα οποία απαρτίζουν η κυβέρνηση Ερντογάν. Ο κ Καλαρρύτης αναλύει μέσα από το δικό του πρίσμα, τους νέους συνεργάτες του Τούρκου Προέδρου, αναφέροντας πως τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτά είναι άτομα της απολύτου εμπιστοσυνης του.

Χαρακτηριστικά τονίζει ότι και ο Φιντάν και ο Καλίν είναι συνδιαμορφωτές της τουρκικής Πολιτικής. «Κατα τη γνώμη μου η τοποθέτηση του Φιντάν σηματοδοτεί: πρώτον μια εμφαση στο θέμα της Ευρασίας (...) ως επικεφαλής επί 13 χρόνια των τουρκικών μυστικών Υπηρεσιών, τις οποίες αναβάθμισε και διεύρυνε τη δράση τους. Δεύτερον είναι ένας άνθρωπος ο όποίος εχει γαλουχηθεί μέσα στην κουλτούρα των μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα το διδακτορικό του είναι ο ρόλος των μυστικων Υπηρεσιών στην εξωτερικη Πολιτική. Συνεπώς τώρα ενσαρκώνει το διδακτορικό του. Είναι ένας άνθρωπος των μυστικών Υπηρεσιών στο Υπουργείο Εξωτερικών».

Έτσι όπως λέει: «δε θα έχουμε ένα Υπουργείο Εξωτερικών που θα έχει τη συνδρομή των μυστικών Υπηρεσιών. Αλλά οι μυστικές Υπηρεσίες «καταπίνουν» το Υπουργείο. Θα έχουμε μια υβριδική κατάσταση. Για αυτό θα έχει σημασία ποιους θα έχουμε εμείς» 

Στη διάρκεια της συνέντευξης του ο κ. Καλαρρύτης σκιαγραφεί και τα δεδομένα που διαμορφώνονται πλέον με τη νέα τουρκική κυβέρνηση και τα άλλα κράτη, επισημαίνοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη ενεργοποίηση της Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις νέες τουρκικές κινήσεις.

Και λέει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα της Τουρκίας σηματοδοτεί δυο πράγματα: Εμπεδώνει την τροχιά της Τουρκίας προς την Ευρασία. Ενώ από την άλλη στοχεύει και στην επιλυση του οικονομικού προβλήματος, μέσα από τη χρηματοδότηση από τη Δύση.


ΠΗΓΗ newshub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου