Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στη χώρα: ανεξέλεγκτα ή καθοδηγούμενα;


Τα ορφανά του Αλέξη Τσίπρα, τα τρολ του Διαδικτύου, ο κομματικός στρατός που στήθηκε με βασική πρώτη ύλη το «αίμα στην αρένα» και τις δολοφονίες χαρακτήρων, μια ακόμη φορά επιτίθενται στη χώρα, στη λογική της έκθεσης της κυβέρνησης. Οι φωτιές είναι μια ακόμη αφορμή, το ερώτημα είναι αν πλέον δρουν ανεξέλεγκτα ή σε συνεννόηση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό πρέπει να απαντηθεί.

Τα όσα συμβαίνουν στο Διαδίκτυο, πέραν της θλίψης που προκαλούν, εγείρουν πλέον σοβαρά ερωτήματα για την Κουμουνδούρου, την ηγετική της ομάδα αλλά και τους υποψήφιους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα. Τα όσα συμβαίνουν με τις καταστροφικές φωτιές που πλήττουν τη χώρα είναι πλέον χαρακτηριστικά.

Από το «καλά να πάθετε που ψηφίσατε Μητσοτάκη» και τις κατάρες για το «40τακατό» που πρέπει «να καεί για να μάθει», πέρασαν πλέον σε μια ακραία συμπεριφορά που στόχο έχει αυτό που έχει ειπωθεί από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η κανονικότητα που δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά.

Είτε στα αγγλικά, είτε στα ελληνικά –με το ίδιο μοτίβο όμως– οι αναρτήσεις στο Διαδίκτυο σημειώνουν μια ανθελληνική στάση αφού επί της ουσίας απευθύνονται στους τουρίστες και στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Το κεντρικό νόημα είναι «καλά να πάθετε που ήρθατε στην Ελλάδα», με αναφορές μάλιστα στους νεκρούς της πανδημίας, το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και φυσικά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι, το οποίο μάλιστα υιοθετούν και επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως για παράδειγμα ο Ευάγγελος Αντώναρος, που τις τελευταίες ημέρες ξεσπαθώνει, χωρίς όμως ουδείς εκ της Κουμουνδούρου να στηλιτεύει έστω τη στάση αυτήν. Βέβαια, η Κουμουνδούρου δεν έχει καταγγείλει και όλα όσα γράφουν τα τρολ του Διαδικτύου, τα οποία επι σειρά ετών –με τη μορφή εργολαβίας– πραγματοποιούν μια αισχρή αντιπολίτευση.

Και ναι μεν θα υποστηρίξει κάποιος ότι αν επιχειρήσει να μαζέψει τον κομματικό στρατό θα επιβεβαιώσει επισήμως τη σχέση που υπάρχει –την οποία φυσικά όλοι γνωρίζουν– εν τούτοις θα μπορούσε να καταδικάσει αυτές τις συμπεριφορές που δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά όλη τη χώρα.

Το τραγικότερο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εκκένωση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα με την ασφαλή μετακίνηση 19.000 και πλέον ανθρώπων από τις περιοχές υψηλού κινδύνου στη Ρόδο. Και αυτό παραμονές και ανήμερα της επετείου της τραγικής πυρκαγιάς που έκαψε το Μάτι και στοίχισε τη ζωή 105 ανθρώπων.

Το ερώτημα είναι αν πλέον δρουν ανεξέλεγκτα μετά την αλλαγή σκυτάλης –μέχρι τώρα χάραζαν ή μετέδιδαν την επίσημη γραμμή του κόμματος– ή αν καθοδηγούνται ακόμη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Υγ.: Δεδομένης της διαδικασίας εκλογής αρχηγού και της ανάγκης προσέλκυσης ψηφοφόρων δύσκολα η Κουμουνδούρου θα τα βάλει με τα τρολ της. Τα χρειάζεται και οι ομάδες που τα απαρτίζουν το γνωρίζουν. Και τα χρειάζεται, όπως όλα δείχνουν, για την επόμενη ημέρα, αφού κανένας από τους υποψηφίους δεν είναι διατεθειμένος/η να τα… απαρνηθεί.

ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου