Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Ζαχάροβα: Η Ελλάδα δεν απευθύνθηκε στη Ρωσία για βοήθεια για κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών


Ιούλιος 26, 2023. Ελλάδα.

Μόσχα.

Δεν υπήρξαν εκκλήσεις από την Ελλάδα προς τη Ρωσία για βοήθεια στην κατάσβεση πυρκαγιών. Αυτό δήλωσε σε ενημέρωση στις 26 Ιουλίου η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα .

«Συλλυπούμαστε για τον θάνατο του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους στο νησί της Εύβοιας στις 25 Ιουλίου», δήλωσε η Ρωσίδα διπλωμάτης.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η Ρωσία συμπάσχει με τον ελληνικό λαό στην τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μαινόμενων μεγάλης κλίμακας πυρκαγιών.

Όπως μετέδωσε το Regnum στις 22 Ιουλίου, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιωάννης Αρτοπιός, δήλωσε ότι οι πυρκαγιές συνεχίζονται. Στη Ρόδο εκκενώθηκαν οι επισκέπτες όλων των ξενοδοχείων της ζώνης των δασικών στοιχείων .

Ο αντικυκλώνας «Χάρων» έφερε μαζικές πυρκαγιές στην Ελλάδα. Παράλληλα, ασυνήθιστα ζεστός καιρός καταγράφηκε και στην Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Στις 25 Ιουλίου, ένα αεροσκάφος της κλάσης Canadair συνετρίβη κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς στην Εύβοια στην Ελλάδα. 

Το βίντεο που κυκλοφόρησε αργότερα δείχνει το αεροπλάνο να κατεβαίνει απότομα για να ρίξει νερό, εκτελώντας μια επέμβαση, μετά την οποία το δεξί του φτερό πέφτει πάνω σε ένα δέντρο. 

Το αεροπλάνο βρισκόταν στον αέρα για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα, και στη συνέχεια συνετρίβη και εξερράγη. 

Και οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, οι Ένοπλες Δυνάμεις κήρυξαν τριήμερο πένθος από τις 25 έως τις 27 Ιουλίου 2023, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

Regnum

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου