Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Οι Έλληνες της Γερμανίας τιμούν το ηρωικό έπος του 1940 – Απόδοση τιμών στο μνημείο Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού στο Έσλινγκεν


(Πηγή: facebook.com/Parelasi Stuttgart / Παρέλαση Στουτγάρδης)

Στη Στουτγάρδη η μεγάλη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

Στην καρδιά της Στουτγάρδης, της πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, συγκεντρώνονται φέτος οι Έλληνες της Γερμανίας για να τιμήσουν τους ήρωες και τα θύματα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, ελληνικών σχολείων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, ελληνικών κοινοτήτων και συλλόγων απ’ όλη τη Γερμανία.

Σημείο συγκέντρωσης των συμμετεχόντων είναι η κεντρική πλατεία της Στουτγάρδης Σλόσπλατς.

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος και μέλη ποντιακών ενώσεων και σωματείων που στηρίζουν έμπρακτα όλες τις τιμητικές εκδηλώσεις για το Έπος του 1940, στη Γερμανία.

Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η μεγαλύτερη γιορτή του ελληνισμού στην Ευρώπη. «Μαζί για την παρέλαση, μαζί για τη γαλανόλευκη», είναι το βασικό τους σύνθημα.

Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Γενοκτονίας

Ένα 24ωρο αργότερα, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 09:30, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και θα αποδοθεί φόρος τιμής στο μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων παρουσία του αγήματος των Ευζώνων, στο Έσλινγκεν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μετά τον εκκλησιασμό των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο προαύλιο του οποίου βρίσκεται το μνημείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΗΓΗ https://www.pontosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου