Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

«Χαμογέλασα όταν έμαθα ότι η κόρη μου είναι νεκρή» – Συγκλονίζει Ισραηλινός πατέρας που έχασε την κόρη του από τη Χαμάς


«Αν ξέρετε για αυτά που κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, είναι χειρότερα από τον θάνατο»

Μια ανατριχιαστική συνέντευξη παραχώρησε ο Ιρλανδός Tomas Hand, κάτοικος σε ένα από τα κιμπούτζ του Ισραήλ. Η κόρη του Hand απήχθη από την Χαμάς, όταν είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της.

Δυστυχώς, η κόρη του σκοτώθηκε κατά την επίθεση της Χαμάς στο κιμπούτζ που έμενε η οικογένεια του Hand. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο CNN, ένιωσε τεράστια ανακούφιση όταν πληροφορήθηκε για τον θάνατο της 8χρονης κόρης του, γιατί αυτό ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να της συμβεί.

«Απλώς είπαν, “Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή”, και εγώ είπα “Ναι!”. Είπα “ναι”, και χαμογέλασα, γιατί αυτά ήταν τα καλύτερα νέα από τα αυτά που θα μπορούσα να μάθω. Αυτό ήταν το καλύτερο σενάριο, στο οποίο ήλπιζα», θυμήθηκε ο Thomas Hand, ο οποίος έκλαιγε την στιγμή που εξιστορούσε την είδηση του θανάτου της κόρης του.

«Θα ήταν είτε νεκρή είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε για αυτά που κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, είναι χειρότερα από τον θάνατο. Ο τρόπος που σου συμπεριφέρονται, δεν έχουν φαγητό, δεν έχουν νερό. Θα ήταν σε ένα δωμάτιο γεμάτο με πάρα πολλά άτομα, και θα φοβόταν κάθε λεπτό, κάθε ώρα, μέρα ίσως και χρόνια. Οπότε ο θάνατος ήταν μια ευλογία, μια απόλυτη ευλογία», κατέληξε ο άτυχος άνδρας που έχασε την κόρη του.

Όπως αναφέρει η ρεπόρτερ του CNN, ο ίδιος αναρωτήθηκε: «Σε τι τρελό κόσμο ζούμε, όπου ένας πατέρας νιώθει έτσι για τον θάνατο της κόρης του;». Ωστόσο, της εξομολογήθηκε πως και άλλοι άνθρωποι που έμαθαν για τον θάνατο των αγαπημένων τους κατά την απαγωγή τους ένιωσαν έτσι, καθώς «ήταν ανακουφιστικό το να ξέρει πως η Έμιλι ‘’έφυγε’’ γρήγορα και δεν βίωσε τον τρόμο που βιώνουν οι υπόλοιποι περίπου 100 άνθρωποι που έχουν απαχθεί» από τη Χαμάς.

ΠΗΓΗ https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου