Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

‘Και τώρα μπορείτε να πα να….ασχοληθείτε με κάτι άλλο’


… ένα μήνυμα προς αυτά τα ‘ορισμένα’ ΜΜΕ

‘Και τώρα μπορείτε να πα να….ασχοληθείτε με κάτι άλλο’

‘Σας έχουμε καταλάβει όλους σας πια, τι καπνό φουμάρετε’

Μετά την πρόσφατη άσκηση ‘Πέλεκυς’ αποδεικνύονται πολλά και καταρρίπτονται πολλοί μύθοι


Το ΓΕΣ δηλώνει έμπρακτα ότι το σύνολο των επιθετικών ελικοπτέρων της χώρας, παραμένουν λειτουργικά, επιχειρησιακά και σε ετοιμότητα. Για πρώτη φορά τόσο μεγάλος αριθμός επιθετικών ελικοπτέρων  (42) απογειώθηκαν στον ίδιο χρόνο στο πλαίσιο άσκησης. Τον Σεπτέμβριο του 2022, ήταν η απογείωση 27 ελικοπτέρων της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, Apache και Kiowa Warriors.

Επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ: «Την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε Άσκηση Ετοιμότητας και Συναγερμού «ΠΕΛΕΚΥΣ» της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ». Στην υπόψη άσκηση δεν έλαβαν μέρος τα ελικόπτερα που βρίσκονται ανεπτυγμένα σε αποστολές σε όλη την επικράτεια».


Ας δούμε τι έγραψαν κάποια ΜΜΕ:

1.       «Έκρυψαν» τον ουρανό: 42 στρατιωτικά ελικόπτερα σε άσκηση Ετοιμότητας και Συναγερμού»

cnn.gr

2.       ««Όταν πρέπει, όπως πρέπει» – Eντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση ετοιμότητας «Πέλεκυς»

in newspaper.gr

3.       Μήνυμα του ΓΕΣ με βίντεο: Όλα τα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο είναι αξιόμαχα

tvopen.gr

4.       Αεροπορία Στρατού: Επικοινωνιακή αντεπίθεση του ΓΕΣ με άσκηση ετοιμότητας της 1ης ΤΑΞΑΣ

defencereview.gr

5.       Κλαυσίγελος από ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ! «Άσκηση ετοιμότητας» της 1ης ΤΑΞΑΣ …χωρίς ελικόπτερα!!!

militare.gr

6.       1η ΤΑΞΑΣ: Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού – Στον αέρα Apache, Kiowa και UH-1H

onalert.gr

7.       Βίντεο: Αεροπορία Στρατού, μαζικά στον αέρα σήμερα “ταράζει τα νερά”…

prisi.gr

8.       Δεκάδες ελικόπτερα στον αέρα: Το ΓΕΣ απαντά με την άσκηση «Πέλεκυς» στις φήμες για το Στεφανοβίκειο (βίντεο)

pentapostagma.gr

9.       Άσκηση Πέλεκυς:-Μόνο 5 διασωθέντα OH-58 Kiowa κατάφεραν να σηκώσουν–Επιβεβαιώνεται η καταστροφή 60-65 μονάδων

iskra.gr

10.   Νέα φιέστα Φλώρου με ελικόπτερα αντί απαντήσεων για την καταστροφή στο Στεφανοβίκειο

documento.gr

11.   Ένοπλες Δυνάμεις: "Οταν πρέπει, όπως πρέπει" - Εντυπωσιακές εικόνες από τη στρατιωτική άσκηση "Πέλεκυς"

thetoc.gr

12.   Πέταξαν τα «πλημμυρισμένα» ελικόπτερα από το Στεφανιβίκειο – Με εντυπωσιακό τρόπο η… «απάντηση» του ΓΕΣ (pics&vids)

debater.gr

Κάποια ‘ορισμένα’ ΜΜΕ ζητούν από ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ: «αντί να σοβαρευτούν έστω και τώρα μετά απ΄  όσα έχουν συμβεί στο Στεφανοβίκειο βγάζουν ανακοινώσεις περί …ασκήσεως ετοιμότητα της 1ης ΤΑΞΑΣ αλλά χωρίς …ελικόπτερα τα οποία όπως λένε στην ανακοίνωση τους είναι «ανεπτυγμένα σε όλη τη χώρα»

Κάποια άλλα ‘ορισμένα’ ΜΜΕ έχουν βγάλει και τον διάδοχο του Α/ΓΕΕΘΑ: «καταλαβαίνουμε γιατί ο κ.Φλώρος επιθυμεί να κάνει Α/ΓΕΕΘΑ τον σημερινό Α/ΓΕΣ Α.Χουυδελούδη: έχουν το ίδιο ταλέντο στην …επικοινωνία!»

Και κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι : « τα Γενικά Επιτελεία έχουν περάσει στη δικαιοδοσία…επικοινωνιολόγων»

Και κάποιοι τρίτοι επιμένουν στην ‘καραμέλα’ για το Στεφανοβίκειο και δεν δημοσιεύουν καν το υλικό που έστειλε το ΓΕΣ. Επιμένουν στο ‘βιολί’ τους και μιλούν για ‘ένα’ βίντεο με ‘κάποια’ ελικόπτερα να πετούν πάνω από ‘κάποιο (ένα)’ αεροδρόμιο.

Και κάποιοι δευτερότριτοι γράφουν ότι : «από τις φωτογραφίες εξάγονται συμπεράσματα για τον προσεκτικό παρατηρητή» χωρίς να τολμούν να γράψουν πια είναι τα συμπεράσματα αυτά.

Με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και με βίντεο που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος δείχνει ότι οι ΕΔ μας είναι πάντα ετοιμοπόλεμες και με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού μας πάντα έτοιμα να πετούν και να επιχειρούν όπου και όποτε απαιτηθεί. Ο Α/ΓΕΕΘΑ στέλνει έτσι ένα μήνυμα σε φίλους και λιγότερο φίλους ότι δεν λείπει τίποτα από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας όπως διαλαλούσαν και συνεχίζουν να διαλαλούν ψευδός κάποια ‘ορισμένα’ ΜΜΕ.

Όμως όλη αυτή η ιστορία περί βυθισμένης και τελειωμένης και αμφισβητούμενης Αεροπορίας Στρατού και περί ελικοβρυχίων, έκανε πολύ καλό στα πληρώματα των ελικοπτέρων μας και στα πληρώματα υποστήριξης εδάφους. Εκπαιδεύτηκαν σαν να πολεμούν, έβαλαν πολλές ώρες πτήσης και δουλειάς και πολλές φορές εργάστηκαν υπερωριακά με το φιλότιμο και την αυταπάρνηση που διακρίνει τα περισσότερα στελέχη των ΕΔ μας. Αλλά έκανε επίσης πολύ καλό και στο όλο σύστημα των ΕΔ μας σε όλα τα κλιμάκια γιατί πολλά πράγματα έτρεξαν με αστρονομικές ταχύτητες και πολλά προβλήματα λύθηκαν σε πολύ λιγότερο χρόνο από ότι συνήθως. Σε όλες και όλους εσάς, ένα πολύ μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια. Όλοι οι αγνοί και απλοί Έλληνες στην ψυχή και την καρδιά, πραγματικά σας ευγνωμονούμε για όσα κάνατε.

Και αν κάποιοι περιμένουν απαντήσεις στα ‘βασικά’ ερωτήματα:

«Πόσα ελικόπτερα καταστράφηκαν από την πλημμύρα στη βάση των ελικοπτέρων;

Πόσα μηχανήματα, ανταλλακτικά, πυρομαχικά, κτίρια κ.λπ. καταστράφηκαν από την πλημμύρα;»

Είναι μάλλον αδαείς για να μη πούμε κάτι χειρότερο. Ποιοι ή τι νομίζουν ότι είναι; Το καλύτερο που έχουν να κάνουν αυτοί είναι αυτό που ξέρουν καλά: Να γράφουν αράδες εναντίον του Α/ΓΕΕΘΑ μας. Συνεχίστε να αποκαλύπτεστε και να ξεγυμνώνεστε. Σας έχουμε καταλάβει όλους σας πια, τι καπνό φουμάρετε.

Οπότε σαν συμπέρασμα, στέλνουμε και μείς ένα μήνυμα προς αυτά τα ‘ορισμένα’ ΜΜΕ: «Συνεχίστε έτσι παιδιά, κάνατε πολύ καλό στις ΕΔ μας με την στάση σας και τα δημοσιεύματά σας για την Αεροπορία Στρατού μας. Και τώρα μπορείτε να πα να….ασχοληθείτε με κάτι άλλο. Να σας δώσουμε εμείς θέματα αν θέλετε.

ΠΗΓΗ hellenicdefencenet

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου