Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

IDF: Τα ισραηλινά στρατεύματα επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στην κεντρική Γάζα [vid]


Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, καθώς μέχρι τώρα επιχειρούσε στις βόρειες και νότιες περιοχές του θύλακα.

Σύμφωνα με τις IDF, η 99η Μεραρχία ξεκίνησε να επιχειρεί σε νέες περιοχές της κεντρικής Γάζας, για να δημιουργήσει «επιχειρησιακό έλεγχο» μεταξύ της πόλης της Γάζας και των λεγόμενων κεντρικών στρατοπέδων – των προσφυγικών καταυλισμών της κεντρικής Γάζας.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησαν οι IDF στο Χ, με τις επιχειρήσεις της Μεραρχίας «99» στην κεντρική Γάζα:

Η ανακοίνωση του ισρηλινού στρτού υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η 179η Εφεδρική Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της Μεραρχίας και η 646η Εφεδρική Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών σκότωσαν μέλη του τάγματος Nuseirat της Χαμάς και κατέστρεψαν την υποδομή της τρομοκρατικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων τούνελ και αποθήκες όπλων.

Εν μέσω της επιχείρησης, αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή εναντίον μελών της Χαμάς που εκτόξευσαν αντιαρματικό βλήμα RPG από ένα κτίριο, εναντίον ισραηλινών τανκ.

Παράλληλα, η Ταξιαρχία Yiftah της μεραρχίας 99 των IDF παρέμεινε στην πόλη της Γάζας, στα βόρεια, για να «εκκαθαρρίσει» τις δυτικές γειτονιές από τις υποδομές της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, οι Ισραηλινοί στρατιώτες βρήκαν πολλά όπλα, μερικά κρυμμένα μέσα σε κούκλες και κάτω από παιδικά κρεβάτια.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου

ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου