Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Το Κογκρέσο ενέκρινε τη βοήθεια 95 δισ. δολαρίων για Ουκρανία και Ισραήλ


Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε ένα πακέτο ξένης βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων (£76 δις) που περιλαμβάνει στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει τη νομοθεσία σήμερα (24/4).

Η Γερουσία το απόγευμα της Τρίτης υποστήριξε το μέτρο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το Σάββατο.

Περιλαμβάνει στρατιωτική βοήθεια 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, η οποία, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, μπορεί να αρχίσει να παραδίδεται στο κατεστραμμένο από τον πόλεμο έθνος «μέσα σε λίγες μέρες».

Πέρασε με δικομματική ψηφοφορία 79-18.

Ο Μπάιντεν χαιρέτισε το πέρασμά του σε δήλωσή του αργά την Τρίτη, αποκαλώντας το “κρίσιμη νομοθεσία [που] θα κάνει το έθνος και τον κόσμο μας πιο ασφαλή καθώς υποστηρίζουμε τους φίλους μας που αμύνονται ενάντια σε τρομοκράτες όπως η Χαμάς και τυράννους όπως ο [Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν. “.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ δήλωσε: «Μετά από περισσότερους από έξι μήνες σκληρής δουλειάς και πολλές ανατροπές στον δρόμο, η Αμερική στέλνει ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: δεν θα σας γυρίσουμε την πλάτη».

Αντιδρώντας στην ψηφοφορία, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είπε ότι «ενισχύει τον ρόλο της Αμερικής ως φάρου της δημοκρατίας και ηγέτη του ελεύθερου κόσμου».

Η Γερουσία ψήφισε ένα παρόμοιο πακέτο βοήθειας τον Φεβρουάριο, αλλά μια ομάδα συντηρητικών που αντιτίθενται στη νέα υποστήριξη της Ουκρανίας την εμπόδισαν να έρθει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΠΗΓΗ https://eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου