Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Αθήνα: Τα περίεργα απειλητικά email από ρωσικό λογαριασμό μέσω ΗΠΑ


Η ρωσική εταιρεία του mail provider «@inbox.ru» μέσω της οποίας εστάλη την περασμένη Τετάρτη το απειλητικό μήνυμα στα σχολεία της Αττικής απάντησαν σε έγγραφο ερώτημα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι ο λογαριασμός cconferance@inbox.ru ανοίχτηκε μέσω VPN server που βρίσκεται στις ΗΠΑ. 

Πρόκειται για τον ίδιο VPN server μέσω του οποίου είχε ανοιχτεί η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από όπου είχε σταλεί παρόμοιο απειλητικό μήνυμα στα σχολεία της Κύπρου δέκα ημέρες νωρίτερα. Η εταιρεία του server στις ΗΠΑ δεν έχει απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν αποστείλει οι Αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το περιεχόμενο του επίμαχου mail
Υπενθυμίζεται ότι στο απειλητικό mail είχε θέμα «Conference Conference», παραπέμποντας στον ποδοσφαιρικό τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια που έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη και περιλάμβανε κείμενο 350 λέξεων υπό τον τίτλο «Υπάρχουν εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σχολείο». Ηταν μεταφρασμένο στα ελληνικά μέσω αυτοματοποιημένου προγράμματος του Διαδικτύου, όπως αποκαλύπτουν φράσεις όπως «η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό». Παρέπεμπε σε κείμενο γραμμένο από ισλαμιστή τρομοκράτη καθώς περιείχε αναφορές στις αιματηρές επιθέσεις του 2015 σε Μπατακλάν και Σταντ ντε Φρανς και τον Βελγομαροκινό Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, αρχηγό της ομάδας των τρομοκρατών που αιματοκύλισε το Παρίσι. «Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέλφια μας στο Παρίσι. Εμπνευστήκαμε από τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ», αναφερόταν στο email. Τα σχολεία που παρέλαβαν το απειλητικό μήνυμα ενημέρωσαν το «100». Η Αμεση Δράση σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες διεξήγαγαν προληπτικά ελέγχους δίχως να εντοπίσουν κάτι ύποπτο, όπως ειπώθηκε αργότερα από επίσημα αστυνομικά χείλη.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου