Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Ράπερ καλούν σε εκστρατεία ενάντια στον ΕΣ: «Ζορντάν θα πεθάνεις», «Όλοι Μασόνοι», «Παλαιστίνη από τον Σηκουάνα μέχρι τον Ιορδάνη ποταμό»


Το δεκάλεπτο ραπ κομμάτι που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με συνομωσιολογικές και βίαιες προεκτάσεις, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Σε αυτό οι ράπερ διατρανώνουν το «μίσος» τους για τους ψηφοφόρους τον Εθνικό Συναγερμό και διατρανώνουν την «καλλιτεχνική βία» τους.

Σε ένα κομμάτι που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας με τίτλο “No pasarán”, μια κολεκτίβα περίπου δέκα ράπερ, μεταξύ των οποίων οι Fianso και Akhenaton, καλεί τον κόσμο να ψηφίσει υπέρ του Νέου Λαϊκού Μετώπου και κατά του Εθνικού Συναγερμού. “Ελάτε, ας βγάλουμε τις ξιφολόγχες.

Οι ράπερ (Fianso, Akhenaton, Mac Tyer, Seth Gueko, Zola, Soso Maness κ.ά.), με επικεφαλής τον παραγωγό και συνθέτη Djamel Fezari, γνωστό και ως DJ Kore, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Ramdane Touhami, ξεκίνησαν την παραγωγή αυτού του μακροσκελούς δεκάλεπτου κομματιού την επομένη των ευρωεκλογών, στις οποίες επικράτησε ο Εθνικός Συναγερμός (RN).

Οι ράπερ είναι γνωστοί για τους βίαιους στίχους και τις ύβρεις τους. «Jordan είσαι νεκρός», επαναλαμβάνεται τρεις φορές στα πρώτα δευτερόλεπτα του κομματιού, πριν αποκαλέσει τις Μαρίν και Μαριάν  «πουτάνες» απειλώντας με «μια ροπαλιά αυτές τις καυλωμένες σκύλες». Οι ράπερ συνεχίζουν με σαφείς απειλές. «Γάμα τη μάνα του Μπαρντελά». «Αν περάσουν οι φασίστες, θα βγάλω ένα βαρβάτο όπλο». «Το μέσα της ψυχής τους είναι μαραμένο, τους αξίζει να πεθάνουν». «Ψηφίζουμε ενάντια στα γουρούνια».

Το επίμαχο τραγούδι σε (αυτο)λογοκριμένη εκδοχή

«Είναι όλοι μασόνοι»

Το ραπ εξυμνεί επίσης τον Τσετσένο Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος πολεμά στο πλευρό της Ρωσίας του Πούτιν κατά της Ουκρανίας, και επιτίθεται στον ιμάμη Τσαλγκούμι, ο οποίος απειλείται με θάνατο στη Γαλλία. επειδή μίλησε υπέρ του μετριοπαθούς Ισλάμ. «Ξαναγεμίζω το Kalashnikov, με Louis Vuitton όπως ο Ramzan Kadyrov, γαμώ τον Imam Chalghoumi και αυτούς που ακολουθούν τον Σατανά, με κάθε κόστος».

Το τραγούδι είναι επίσης αξιοσημείωτο για τις συνωμοσιολογικές του προεκτάσεις. Οι τραγουδιστές στοχοποιούν επανειλημμένα τους «μασόνους» ή τους «ιλουμινάτι» που «ελέγχουν» τον κόσμο. «Είναι όλοι μασόνοι»- «Κάνουν κακό στα παιδιά μας, ξέρουμε ότι θέλουν να μας βάλουν τσιπ στο αίμα» – «Εσείς οι μασόνοι, τρέφεστε από το αίμα που καταναλώνετε» – «Ξέρουμε ότι χειραγωγούν τις στατιστικές».

Παλαιστίνη «από τον Σηκουάνα μέχρι τον Ιορδάνη»

Τέλος, οι ράπερς βάζουν στο στόχαστρο τον «Sheitanhayou» – εξυμνώντας την Παλαιστίνη «από τον Σηκουάνα μέχρι τον Ιορδάνη». «Η δεκαετία του 30 και η μυρωδιά του επιστρέφει, οπότε είναι φυσικό ο Sheitanhayou να είναι ο λευκός άνθρωπος που έρχεται σε επαφή μαζί του». Οι τραγουδοποιοί παραπονιούνται ότι με αυτούς τους «ίδιους στίχους», θεωρήθηκαν χθες «αντιρατσιστές και ειρηνιστές» και σήμερα «αντισημίτες συνωμοσιολόγοι».

«Οι περίφημες “αιχμηρές ατάκες”: εκκλήσεις για δολοφονίες, βίαιος μισογυνισμός, ωμός αντισημιτισμός και συνωμοσιολογία. Το διανοητικό σύμπαν της άκρας αριστεράς γίνεται όλο και πιο τοξικό», δήλωσε ο Τζόρνταν Μπαρντέλα.

«Όταν μαθαίνουμε ότι το κορυφαίο κόμμα για τους νέους είναι ο ΕΣ, αν δεν αντιδρούσαμε, θα ήταν σοβαρό λάθος εκ μέρους μας (…) είναι ο τρόπος που κάνουμε την προεκλογική μας εκστρατεία», δήλωσε στο AFP ο Ramdane Touhami. «Πρόκειται για μια νέα εκδοχή του ‘La jeunesse emmerde le Front national’ (Η νεολαία λέει  στο Εθνικό Μέτωπο να πάει να γαμηθεί)», που προέρχεται από ένα τραγούδι 40 ετών που εξακολουθεί να φωνάζεται σε διαδηλώσεις κατά του ΕΣ, εξηγεί ο Ramdane Touhami. Το 1997, δεκαεπτά Γάλλοι καλλιτέχνες της ραπ, μεταξύ των οποίων και ο Akhenaton, συνέθεσαν το «11’30 contre les lois racistes» (11:30 κατά των ρατσιστικών νόμων).

Βέβαια από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, άλλα αμφιλεγόμενα τραγούδια συντέθηκαν και αναμεταδόθηκαν από υποστηρικτές του ΕΣ και συμπαθούντες του Ερίκ Ζεμούρ. Η επιτυχία του «Je partira pas», που αναμεταδόθηκε από τον πρόεδρο της Reconquête και πρώην βουλευτή του Κόμματος του Μετώπου Gilbert Collard, θεωρήθηκε ρατσιστική και αφαιρέθηκε από διάφορες πλατφόρμες όπως το Youtube και το Tik Tok. «Θα φύγεις με τη Φάτμα σου, δεν θα πάρεις άλλο επίδομα (…), όταν περάσει η Μπαρντελά, θα γυρίσεις στο σπίτι σου, θα βάλεις την ντζελάμπα σου, θα μπορείς να προσεύχεσαι όλη μέρα, αρχίζεις να μας τσαντίζεις», ακουγόταν από μια συνθετική φωνή.

ΠΗΓΗ https://ardin-rixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου