Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

«Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο, τα σχοινιά σφίγγουν»- τουρκικό δημοσίευμα


Ιούλιος 5, 2024. Ελλάδα.

«Η Ελλάδα συνεχίζει να οπλίζεται σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Ανακοινώθηκε ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale θα ενταχθούν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία έως το τέλος αυτού του μήνα. Από την άλλη, η Γαλλία θα δίνει στην Ελλάδα ένα Rafale κάθε μήνα», γράφει το Τούρκος δημοσιογράφος Γιασάρ Άντερ.

Η Ελλάδα επιταχύνει τον εξοπλισμό σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Συγκεντρώνει δυνάμεις ακριβώς στα σύνορα με την Τουρκία, θα αγοράσει δύο νέα μονοθέσια μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη Γαλλία στα τέλη Ιουλίου.

Ο ελληνικός Τύπος ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τη συμφωνία, η Γαλλία θα παραδίδει από εδώ και στο εξής ένα νέο αεροσκάφος στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία κάθε μήνα.

«Είναι έτοιμοι να παραγγείλουν νέα αεροσκάφη»

Ανακοινώθηκε ότι εάν η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μπορέσει να διαθέσει τα αεροσκάφη της F-16 block-30 και Mirage 2000-5, θα παραγγελθούν άμεσα άλλα έξι νέα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale.

Αυξάνει τον αριθμό των πολεμικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

Στις πληροφορίες του ελληνικού Τύπου αναφέρεται ότι 24 Mirage 2000-5 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν και πετούν στο Αιγαίο και μπορούν να φέρουν και τον στρατηγικό πύραυλο Scalp EG που έχει βεληνεκές άνω των 500 χλμ, για στόχους βαθιά εντός της επικράτειας άλλων χωρών.

Επιπλέον, άρχισαν να διαδίδονται τα νέα ότι 18 ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη γαλλικής κατασκευής 2000 EGM θα δοθούν στην Ουκρανία ως στρατιωτική βοήθεια.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, «Η πιο λογική πρακτική σχετικά με αυτά τα αεροπλάνα θα ήταν να τα πουλήσουν όχι στην Ουκρανία αλλά στη Σερβία ή την Ινδία ή σε άλλο κράτος σύμφωνα με τα συμφέροντα της Ελλάδας.

 Ο Υπουργός Δένδιας είπε πρόσφατα, «Εκτός από τα F-4, είναι ευπρόσδεκτη η ανακοίνωση ενδιαφέροντος για την αγορά των Mirage 2000-5 και F-16 Block 30», σχολίασε.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου