Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Η Μόσχα μετονομάζει την Πλατεία Ευρώπης σε «Ευρασίας»


Ιούλιος 25, 2024. Ελλάδα.

Η ρωσική πρωτεύουσα, Μόσχα, άλλαξε το όνομα της πλατείας της «Ευρώπης» σε ένδειξη ξεκάθαρης οργής ενάντια στην υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, μετέδωσε το DPA.

Ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν εξέδωσε διάταγμα με το οποίο μετονομάστηκε η πλατεία στο κέντρο της πόλης σε «Ευρασίας».

Το νέο όνομα «αντανακλά την πρόθεση της Μόσχας να δώσει στην πλατεία ένα όνομα που αντικατοπτρίζει την ευρύτερη γεωγραφική έννοια της Ευρασίας».

Η απόφαση θεωρείται ως ένα άλλο σημάδι της υποχώρησης της Ρωσίας από την Ευρώπη ως αποτέλεσμα του επιθετικού πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας και της αυξανόμενης προσέγγισής της στην Ασία, σημείωσε το DPA.

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί μια επιθετική και αντιρωσική πολιτική, μια κατηγορία που επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους.

Η Πλατεία Ευρώπης άνοιξε πριν από περισσότερα από 20 χρόνια ως ρωσοβελγικό έργο και είχε σκοπό να συμβολίσει την «ενότητα των ευρωπαϊκών χωρών». Εκεί τοποθετήθηκαν επίσης 48 στήλες με σημαίες ευρωπαϊκών χωρών. Τον Μάρτιο του 2023, οι σημαίες αφαιρέθηκαν χωρίς εξήγηση.

Άλλες ρωσικές πόλεις είχαν επίσης πλατείες με το όνομα της Ευρώπης. Τα τελευταία χρόνια μετονομάστηκαν: η πλατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Σαράτοφ έγινε η Πλατεία των Ηρώων του Ντονμπάς και η πλατεία της Ευρώπης στο Περμ φέρει πλέον το όνομα «Τρεις Αιώνες».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου