Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μετά τους άξεστους ήρθαν ζώα...

Ζώα αποκάλεσε τους δημοσιογράφους και τους αναγνώστες της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, για το δημοσίευμα που σχετικά με τα όσα είπε για τους αγωνιστές του '21. Στόλισε και τους φοιτητές που κατέγραψαν τα όσα είπε. Αντίδραση από την εφημερίδα και την ΝΔ που κάλεσε τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση.

Νέο κρεσέντο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου, που αποκαλεί ζώα τόσο τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Ελύθερος Τύπος, όσο και τους αναγνώστες προκάλεσε την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε την αποπομπή του από την κυβέρνηση.
Μετά τους "κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους" και παλαιότερα για "άχρηστους στις Ένοπλες Δυνάμεις" το οποίο αναγκάστηκε να ανακαλέσει ενώπιον αξιωματικών του στρατού, ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκάλεσε πάλι τριγμούς σχολιάζοντας τα όσα είπε για την Επανάσταση του 1821 και τους αγωνιστές, ενώπιον φοιτητών σε βρετανικό πανεπιστήμιο.
Η συζήτηση έγινε ενώπιον δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής και ο Θ.Πάγκαλος σχολιάσε:
"Κάτι φοιτητές του κ.... από την Οξφόρδη έκοψαν αποσπάσματα από τα όσα είπα και αυτά τα ζώα στον Ελεύθερο Τύπο τα παρουσίασαν όπως ήθελαν. Απορώ. Απορώ πιο πολύ όχι μόνο με τα ζώα του Ελεύθερου Τύπου, αλλά και με τα ζώα που τον διαβάζουν" ήταν η άποψη που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης - ανεπίσημα- ωστόσο η ατάκα, δεν άργησε να φθάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Ανάμεσά τους και σε αυτά του Ελεύθερου Τύπου, με αποτέλεσμα η εφημερίδα να αντιδράσει και να εκδώσει ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι οι δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου αντανακλούν το ήθος και την προσωπικότητά του και καλεί τον  πρωθυπουργό να αντιδράσει:
"Είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού να δει τι θα κάνει με τον ανεκδιήγητο και καθ’ έξιν υβριστή αντιπρόεδρό του", αναφέρεται στην ανακοίνωση της εφημερίδας.
Αντίδραση όμως και μάλιστα οξύτατη υπήρξε και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο εκπρόσωπος τύπου Π.Παναγιωτόπουλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον Θ.Πάγκαλο.
Αυτή τη φορά ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος ξεπέρασε κάθε όριο στις ύβρεις και στις προσβολές του.
"Η στοχοποίηση μιας εφημερίδας - του “Ελεύθερου Τύπου” - και των αναγνωστών της, η οποία δεν έκανε τίποτα περισσότερο παρά να αποτυπώσει γεγονότα και ειδήσεις, είναι πράξη που προδίδει ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία και βάναυσο αυταρχισμό.
Ο Πρωθυπουργός έχει μια και μόνο επιλογή, γιατί η αποδοκιμασία του κ. Πάγκαλου ασφαλώς δεν αρκεί.Αν ο κ. Παπανδρέου δεν πράξει αυτό που πρέπει τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή φοβάται τον Αντιπρόεδρό του ή ταυτίζεται απόλυτα μαζί του" αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
ΠΗΓΗ news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου