Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Παρέμβαση Ν. Νικολόπουλου για τα σκουπίδια

Πικρά δικαιωμένος αισθάνεται για ακόμα μία φορά ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με το ζήτημα των απορριμμάτων της Πάτρας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
«Η Πάτρα δεν έχει τι να κάνει τα σκουπίδια της και ο μεν περιφερειάρχης, κ. Κατσιφάρας προτιμάει να σφυρίζει αδιάφορα, παριστάνοντας τον δημόσιο υπάλληλο που δεν έχει λάβει αίτημα... με πρωτόκολλο για να κινήσει την επείγουσα διαδικασία  αλλαγής του Περιφερειακού Σχεδιασμού και ο δε, δήμαρχος κ. Δημαράς, προτιμάει να αγοράζει χρόνο, συστήνοντας επιτροπές και κάνοντας συσκέψεις» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος μετά τη νέα κατολίσθηση στη Ξερόλακκα, τη συνάντηση εκπροσώπων των κατοίκων της περιοχής με τον αιρετό περιφερειάρχη, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. 

Ο Αχαιός πολιτικός, πληροφορούμενος πως ο δήμαρχος της Πάτρας αποκάλυψε ότι ο πρώην δήμαρχος, Α. Φούρας, είχε αποκρύψει το γεγονός πως τα απορρίμματα στη Ξερόλακκα, τον περασμένο Οκτώβριο είχαν ξεπεράσει τα 20 μέτρα ύψος, αλλά και τα στοιχεία μελέτης του Πανεπιστημίου, θυμίζει τον αγώνα στον οποίο ο ίδιος είχε μπει μπροστάρης πριν αρκετούς μήνες, στο πλευρό των κατοίκων, με αποτέλεσμα να συκοφαντηθεί και να λοιδορηθεί άσχημα από την τότε δημοτική αρχή και τους «πράσινους φρουρούς της Αχαΐας». 
 
Ωστόσο,  σημειώνει με νόημα: «Εν τέλει δεν έχει μεγάλη σημασία αν όσοι υποστηρίζαμε τότε την αλήθεια, συκοφαντηθήκαμε και έγινε προσπάθεια να απαξιωθεί η φωνή μας. Μεγαλύτερη σημασία έχει, οι κρατούντες σήμερα να προσφέρουν λύση στο πρόβλημα της πόλης. Και δυστυχώς, λύση δεν υπάρχει, με επιτροπές και... πινγκ - πονγκ μεταξύ δήμου και περιφέρειας. Σε λίγο καιρό, η Πάτρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αν ο κ. Κατσιφάρας δεν συγκαλέσει άμεσα τους δημάρχους της περιοχής και δεν προτείνει βιώσιμη αλλαγή στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, ώστε τα απορρίμματα της Πάτρας να εξυπηρετηθούν από άλλο ΧΥΤΑ μέχρι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο απορριμμάτων».
Και ο κ. Νικολόπουλος καταλήγει: «Αντί για επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις στην Αθήνα και εξαγγελίες περί πολιτικής βούλησης για κατασκευή εργοστασίου στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας, καλό θα ήταν η περιοχή να δει... το χρώμα του χρήματος και τα τεύχη δημοπράτησης ενός τουλάχιστον εργοστασίου απορριμμάτων, μπας και υπάρξει σε κάποιο ορατό χρονικό ορίζοντα, βιώσιμη λύση για το σύνολο της περιοχής. Λυπάμαι, αλλά την ώρα που ο νέος δήμαρχος της Πάτρας και ο αιρετός Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας θα έπρεπε να ξενυχτούν, αναζητώντας λύση, προτιμούν να υπεκφεύγουν. Εδώ όμως ζητείται πολιτική απόφαση και ευθύνη. Υπάρχει κάποιος να την αναλάβει;».

ΠΗΓΗ dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου