Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Φλερτάρει" με νέα χαμηλά το Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αφού υποχώρησε σε νέα χαμηλά 19 ετών, με απώλειες 1,80% στις 654,93 μονάδες στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας συνεχίζει πτωτικά και σε υποτονικό συναλλακτικό κλίμα.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκεται η μετοχή της Marfin Popular Bank, ενβώ ξεχωρίζουν και τα κέρδη έως 5,04% νωρίτερα της ΔΕΗ, η οποία δεν έχει πραγματοποιήσει ανοδικό κλείσιμο από τις 14 Νοεμβρίου και «μετράει» στο διάστημα αυτό συνολικές απώλειες 26,19%.

Η ΕΤΕ, που σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα, διαπραγματεύεται με απώλειες 0,52% στα 1,91 ευρώ, ενώ κέρδη 1,53% και απώλειες 0,19% καταγράφουν οι Alpha Bank και Eurobank που ανακοίνωσαν αποτελέσματα χθες μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.



«Υποτονική ως προς την έκταση της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή άνοδος, καθώς η δυναμική των ξένων αγορών και οι έντονες θετικές διακυμάνσεις δημιούργησαν ένα καλό παράθυρο ανοδικής εκτόνωσης το οποίο δεν αξιοποίηθηκε ανάλογα, τηρουμένων των ποσοστών της πτώσης που είχε προηγηθεί» σχολιάζει για το ΧΑ στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Ενδεχομένως οι μετριοπαθείς τάσεις στην εγχώρια αγορά να συνεχιστούν και σήμερα» εκτιμά η χρηματιστηριακή, «καθώς διαφαίνεται πλέον ορατό το ενδεχόμενο έγκρισης της εκταμίευσης της έκτης δόσης, γεγονός το οποίο θα βελτιώσει σε κάποιο βαθμό την ψυχολογία της αγοράς».

«Ωστόσο η εκκρεμότητα της ολοκλήρωσης των διαγραφών από τον MSCI, κατά την αυριανή συνεδρίαση, θα κρατήσει σε χαμηλούς τόνους την όποια ανοδική έξαρση διατηρώντας μερικώς την επιφυλακτικότητα στους τίτλους που εμπλέκονται στην αναδιάρθρωση των δεικτών» προσθέτει η Beta.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 660,50 μονάδες με απώλειες 0,97%. Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ταμπλό όγκος 14.8 εκατ. τεμαχίων αξίας 17,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 51 μετοχές ενισχύονται, 70 υποχωρούν και 21 παραμένουν αμετάβλητες.

Για τον δείκτη των τραπεζών, που κινείται μεταξύ απωλειών 1,72% και κερδών 2,17%, τα κέρδη διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή σε 0,10% στις 288,64 μονάδες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου