Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των ευρωαγορών το ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Με εναλλαγές προσήμου κινείται τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., που δεν καταφέρνει να παραμείνει στην "τροχιά" των ευρωπαϊκών αγορών και εξανεμίζει κέρδη 1,84%.

Ο τραπεζικός δείκτης υπεραποδίδει του ΓΔ, μία τάση που έγινε εμφανής και την προηγούμενη εβδομάδα, με κέρδη που φτάνουν σήμερα το 5,64% ενώ από τη σύνθεση του τραπεζικού δείκτη ξεχωρίζει η άνοδος της Alpha Bank σε ποσοστό έως 6,58% νωρίτερα.

Μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και αθροιστικές απώλειες 7%, αυξάνονται οι πιθανότητες «κάποιας τοπικής ανοδικής αντίδρασης που θα αποφόρτιζε μερικώς το έντονα αρνητικό κλίμα ακολουθώντας το θετικό κλίμα των ξένων αγορών» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Λόγω των χαμηλών συναλλακτικών όγκων των προηγούμενων ημερών δεν αποκλείεται η διατήρηση του θετικού προσήμου έως το τέλος της ημέρας, καθώς η προσφορά θα μπορούσε να θεωρηθεί ‘ελεγχόμενη’ σε όρους αξίας» σημειώνει η χρηματιστηριακή.



Και προσθέτει ότι «ενδεχομένως μετά την Τετάρτη η αγορά να προσαρμοστεί περισσότερο στις Ευρωπαϊκές εξελίξεις, τιμολογώντας τα επκρατέστερα σενάρια που θα διαφανούν ότι αποκτούν προβάδισμα στην σύνοδο κορυφής της Δεκεμβρίου».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 664,39 μονάδες με οριακά κέρδη 0,02%, ενώ νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,84%.

Για τον δείκτη των τραπεζών τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,31% στις 287,94 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 20,8 εκατ. τεμαχίων αξίας 28,25 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 67 μετοχές διαπραγματεύονται με κέρδη, 77 υποχωρούν και  25 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου