Από το prionokordela 

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση για το Ισραήλ 5 μαχητικών αεροσκαφών F-16  της 337 Μοίρας  «Φάντασμα» που εδρεύει στην 110 ΠΜ στη Λάρισα προκειμένου  να μετασταθμεύσουν και να ασκηθούν μέχρι τις  18 Νοέμβρη 2011  μαζί με ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Σκέλος τηςς συνεκπαίδευσης περιλαμβάνει και πτήσεις στην Αν. Μεσόγειο, στο  FIR του Ισραήλ, ενώ θα περάσουν και από το αντίστοιχο της Λευκωσίας.  Ειδικότερα, ‘Ελληνες πιλότοι και τεχνικοί της 337Μ , θα πετάξουν σε αεροπορική βάση της ισραηλινής Αεροπορίας στην έρημο Νεγκέβ, όπου φιλοξενούνται μαχητικά F-16 και επιθετικά ελικόπτερα «Cobra», όπως και άλλοι τύποι αεροσκαφών.

Στην ελληνική αποστολή θα μετάσχουν τέσσερα μονοθέσια F-16C και ένα διθέσιο, καθώς και ένα C-130 μαζί με τεχνική υποστήριξη. Τα ελληνικά μαχητικά θα διανύσουν από τη Λάρισα μέχρι την έρημο Νεγκέβ περίπου 1.600 χιλιόμετρα.
Η άσκηση είναι στο ετήσιο πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας 2011 και στο πλαίσιο  του «επιχειρησιακού μνημονίου» συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Π. Μπεγλίτης, κατά την επίσκεψή του στις αρχές Σεπτέμβρη στο Ισραήλ.
Οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας – Ισραήλ με τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων έχουν προϊστορία.
Η πιο πρόσφατη έγινε τον Ιούνιο φέτος  στη Θεσσαλία, με τη χρήση μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, στο ίδιο πλαίσιο με την άσκηση «Morning Wind» («Πρωινός Ανεμος») που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο Πέλαγος. Προηγήθηκαν οι μεγάλης κλίμακας ελληνοϊσραηλινές αεροπορικές ασκήσεις, «Μίνωας» το 2010 και «’Ενδοξος Σπαρτιάτης» το 2008 με τη συμμετοχή άνω των 100 μαχητικών αεροσκαφών.