Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Μεγέθη… βιομηχανίας για τα 48 μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου Με 30 εκατ. ευρώ και 465 ακίνητα αποφασίζουν να κόψουν τις συντάξεις

Διαστάσεις πολυεθνικής επιχείρησης με συνολικό τζίρο 30 εκατ. ευρώ σε αμοιβές, εισοδήματα, μετοχές ή ομόλογα και 465 ακίνητα ή αγροτεμάχια, έχει η 48μελής κυβέρνηση Παπαδήμου.

Το protothema.gr άθροισε τα εισοδήματα των μελών της κυβέρνησης και ανακάλυψε πως αυτοί που μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν για το αν θα κοπούν οι επικουρικές συντάξεις έως και 40% ή αν θα αυξηθεί εκ νέου το ρεύμα σε ανθρώπους που μπορεί και να είναι άνεργοι, ζουν ζωή χαρισάμενη, ανέγγιχτοι από την κρίση.


Σε μια ελεύθερη μαθηματική πράξη, ο μέσος όρος εισοδήματος των μελών της κυβέρνησης φθάνει στα 323.873 ευρώ και 10 ακίνητα ανά … κεφάλι. Μόνο οι αμοιβές (εκτός μετοχών και ομολογιών) των υπουργών αγγίζουν τα 15,5 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή ένα μέγεθος ευθέως αντίστροφο με τις συνθήκες φτώχειας που εκατομμύρια πλέον Ελλήνων βιώνουν.

Πως λοιπόν ένας πολιτικός που ζει μέσα στη δική του γυάλα, στον μικρόκοσμο του πλούτου του, θα αντιληφθεί το πόσο δύσκολα περνά ο κόσμος; Πως μπορεί ένας πολιτικός με αποδοχές που πολλοί Ευρωπαίοι θα ζήλευαν να αποφασίζει για τις δικές μας μοίρες;

Πάντως είναι ξεκάθαρη η προτίμηση των περισσοτέρων υπουργών στις αγορές ακινήτων και γης. Μόνο ο υφυπουργός εξωτερικών κ. Δόλης εμφανίζεται να μην έχει ακίνητα, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Θάνος Μωραϊτης είναι μια εξαίρεση στον γενικό, πλούσιο κανόνα.

Επίσης, με μεγάλη διαφορά οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ προηγούνται σε οικονομική δύναμη των συναδέλφων τους στην κυβέρνηση από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ με τους τελευταίους να είναι οι οικονομικά πιο ανίσχυροι.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου