Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΧΑ: "Σκληρό καρύδι" για τον ΓΔ οι 670 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μία ακόμα απόπειρα του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. να διασπάσει ανοδικά τις 670 μονάδες αποδεικνύεται εύθραυστη μέχρι στιγμής, τη στιγμή που ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει νέα άνοδο (μετά τα χθεσινά κέρδη 4,29%) σε ποσοστό έως 4,37%.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στην ειδησεογραφία αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το PSI, καθώς μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου ότι «είμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI», σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters αναφέρει ότι το ισπανικό fund, Vega Asset Management, αποχώρησε από τον όμιλο των ιδιωτών επενδυτών που βρίσκονται σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη από μία σειρά τριετών δημοπρασιών παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ προς τις τράπεζες της Ευρωζώνης, μία διαδικασία από την οποία, όπως ανακοινώθηκε, αντλήθηκαν 489 δισ. ευρώ, ποσό αισθητά υψηλότερο των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για 293 δισ. ευρώ,  και μένει να φανεί πώς θα υποδεχθούν οι ευρωπαϊκές αγορές τα αποτελέσματά της.


«Στην λογική της ανοδικής αντίδρασης που ξεκίνησε χθες από νέα χαμηλά αναμένεται να παραμείνει και σήμερα η εγχώρια αγορά, με περιορισμένο ωστόσο ανοδικό περιθώριο και χρονικό ορίζοντα καθώς στην παρούσα φάση οι τζίροι των 23-25 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάποια μεγαλύτερης ισχύος κίνηση» σχολιάζει στο σημερινό της report η Beta Securities.

Σε αυτή την κατεύθυνση βοηθά ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, και η επίδραση της αύξησης της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος από την ΕΚΤ, σχολιάζει η χρηματιστηριακή, προειδοποιώντας ωστόσο ότι «η μεταβλητότητα μπορεί να παρασύρει σε λανθασμένες εντυπώσεις που κατά καιρούς έχουν οδηγήσει σε εγκλωβισμούς και καταγραφή αρνητικών αποδόσεων».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 670,24 μονάδες με κέρδη 1,54%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το +1,63%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 4,02% στις 244,28 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο ταμπλό όγκος 7,2 εκατ. τεμαχίων αξίας 8,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 78 μετοχές διαπραγματεύονται ενισχυμένες, 33 υποχωρούν και 17 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου