Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Προαναγγέλουν έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι!

«Πειρατεία» και καταπάτηση των διεθνών συμβάσεων και κανονισμών που θα προκαλέσουν ένταση  στην Αν.Μεσόγειο προαναγγέλει η Τουρκία με διαρροές στον τύπο!
Πρόσχημα οι παράνομες  επικαλύψεις περιοχών ερευνών της Κύπρου από την  τουρκική εταιρία πετρελαίου ΤΡΑΟ που προέκυψαν από την απύθμενου θράσους «συμφωνία» για ερευνες  μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων προ μερικών εβδομάδων. Βάσει αυτής το ψευδοκράτος όρισε ΑΟΖ και πάνω στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας!!!
Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα  Aksam στην πρώτη σελίδα αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο πιθανότατα θα κλιμακωθεί, καθώς η τουρκική εταιρεία πετρελαίου ΤΡΑΟ και οι εληνοκύπριοι -έτσι ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία-  θα προβούν σε έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ίδια περιοχή.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι «Ε/κ»  αναμένεται να ανακοινώσουν σύντομα τις νέες περιοχές ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου και προσθέτει ότι πιθανότατα οι περιοχές αυτές θα συμπίπτουν με τις περιοχές ερευνών της ΤΡΑΟ. Eιδικότερα, λέει,  συμπίπτουν τα 7 από τα 13 «οικόπεδα». Η αλληλοεπικάλυψη των περιοχών αυτών αναμένεται να προκαλέσει νέες εντάσεις στην Μεσόγειο, σημειώνει η εφημερίδα- ουσιαστικά προαναγγέλει πολιτική… κανονιοφόρων. Πάντως η Αγκυρα έχει δεσμευτεί στην Ουάσινγκτον οτι δεν θα παρεμποδίσει τις κυπριακές έρευνες, οπότε ίσως περιοριστεί σε κάποιες εξαγγελίες…

ΠΗΓΗ prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου