Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Τι ξέρει ο Σόρος

Τι ξέρει ο Σόρος
Του Κώστα Χαρδαβέλλα από το newsbomb

Τα θηρία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, οι λίγοι που αποφασίζουν ποια χώρα θα πεθάνει και ποια θα ζήσει, βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Νταβός της Ελβετίας όπου συνεχίζεται το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.Ανάμεσά τους κι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζόρτζ Σόρος, ο οποίος σε ομιλία του για την Ελλάδα είπε το εξής περίεργο και ύποπτο: «Ένα από τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι ότι υπάρχει μία ισχυρή ομάδα που τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και επιχειρηματίες έχουν μεγάλο συμφέρον να πληρώσουν φόρους σε δραχμές κι όχι σε ευρώ».

Ώπα . Τι έγινε ρε, παιδιά; Όπως έλεγε παλαιότερα σε σίριαλ ο φίλος μου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος . Τι ξέρει ο Σόρος που δεν ξέρουμε εμείς; Γιατί αυτό το «Γεράκι» της παγκόσμιας οικονομίας δεν λέει μπούρδες ποτέ κι όποτε προβλέπει ή αποκαλύπτει ένα γεγονός, είναι πάντοτε καλά πληροφορημένος.
Την ώρα που η χώρα παλεύει να παραμείνει στο ευρώ δεν μπορεί 5-10 μεγαλοκαρχαρίες και κυρίως εκδότες για το στενό προσωπικό τους συμφέρον να λιμάρουν κάθε εθνική προσπάθεια με στόχο τους την επιστροφή στη δραχμή.
Το αν είναι σωστό ή όχι να παραμείνουμε στο ευρώ είναι μια άλλη συζήτηση. Το να υπάρχουν όμως σπεκουλαδόροι και προδότες μιας αιματηρής εθνικής προσπάθειας να μην πέσουμε στην περιπέτεια της δραχμής είναι ένα μείζον γεγονός για όλους.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι επιχειρηματίες και εκδότες;
Ποιοι είναι αυτοί που θα θησαυρίσουν με την επιστροφή στη δραχμή, καθώς έχουν βγάλει τεράστια ποσά σε ευρώ στο εξωτερικό και θα βρεθούν κερδισμένοι επί τρία από τη διαφορά ευρώ – δραχμής;
Για εμάς τους δημοσιογράφους είναι μια ενδιαφέρουσα πρόκληση η δήλωση Σόρος για να βρούμε ποιοι είναι αυτοί οι νοσταλγοί της δραχμής. Και η πρόκληση –τουλάχιστον για μένα- είναι η σπίθα για να πάρει φωτιά μέσα μου ο ρεπόρτερ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου