Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ενώπιον Κακουργοδικείου οι οκτώ κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μαρί

Λευκωσία: Την Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 στις 9 το πρωί, στην παρουσία των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής έκρηξης της 11ης Ιουλίου, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, θα αρχίσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η διαδικασία για το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι 8 κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η διαδικασία καταχώρησης της υπόθεσης από δύο Δικηγόρους της Δημοκρατίας. Η υπόθεση πήρε τον αριθμό 4904/2012.


Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι οκτώ κατηγορούμενοι είναι ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος και πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη.

Τα οκτώ άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες είναι οι τέως υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και ΛΑμυνας Κώστας Παπακώστας, οι τέως Αρχηγός και Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης και Σάββας Αργυρού, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης, ο Διευθυντής και Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής της ΕΜΑΚ, Αντρέας Λοϊζίδης.

Εκ μέρους των κατηγορουμένων εμφανίστηκε για δύο εξ αυτών, ένας μόνο δικηγόρος από τη Λάρνακα. Συγκεκριμένα εμφανίστηκε ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργίου για τους τέως υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού και τον υπαρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού.

Μία εκ των δικηγόρων της Δημοκρατίας ζήτησε από το Δικαστήριο χρόνο, πέραν του ενός μηνός, δεδομένου ότι μεσολαβούν οι γιορτές του Πάσχα, για να τηρηθεί η διαδικασία επίδοσης του κατηγορητηρίου, αφού ο τέως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Πέτρος Τσαλικίδης, είναι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

Το Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και έδωσε προθεσμία μέχρι τις 23 Απριλίου για να επιδοθεί το κατηγορητήριο στους κατηγορούμενους. Έτσι εάν και εφ' όσον καταστεί δυνατή η επίδοση του κατηγορητηρίου, στην επόμενη δικάσιμο , δηλαδή την 23η Απριλίου 2012, θα γίνει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και η πρώτη εμφάνιση των οκτώ κατηγορουμένων.

Ο κάθε κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις δικές του κατηγορίες με τις δικές τους λεπτομέρειες.


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου