Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Πρόεδρος που έγινε μοναχός!



Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Γερμανίας Christian Wulff φαίνεται πως μετά τα σκάνδαλα μαύρου χρηματισμού,βρήκε "την ψυχική του ανακούφιση" σε Μοναστήρι. Σύμφωνα με τη Bild η οποία επικαλείται πολιτικούς κύκλους του Βερολίνου, έχει αποσυρθεί σε μοναστηριακό κελί "άγνωστο για πόσο καιρό, καθώς η κριτική για την πολιτική του τον έχει καταβάλλει" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα.
"Όπως ανακάλυψε η Bild, ο Wulff είχε επισκεφθεί το μοναστήρι και πριν από μερικούς μήνες, μετά από μια περιπέτεια που είχε με την υγεία του" και συμπληρώνει ότι είναι βαθιά θρησκευόμενος καθολικός με μακρόχρονη πορεία στο θρησκευτικο κίνημα "Pro Christ". Επίσης το 2007 ο Wulff είχε επισκεφθεί για "μια ιδιωτική ακρόαση" τον Πάπα Βενέδικτο XVI.
Υπενθυμίζεται ότι ο Christian Wulff είχε παραιτηθεί από Πρόεδρος της Γερμανίας όταν η εισαγγελία του Ανόβερου ζήτησε την άρση της ασυλίας του ώστε να διερευνηθεί σειρά από κατηγορίες εναντίον του για αποδοχή αθέμιτων προνομίων.

Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι επωφελήθηκε της θέσης του πρωθυπουργού του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας για να λάβει δάνεια και χάρες από τράπεζες και επιχειρηματίες και στη συνέχεια για απόπειρα συγκάλυψης των ενεργειών του αυτών.
Ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Γερμανικής Προεδρίας, θα λαμβάνει ισόβια σύνταξη, ύψους περίπου 200.000 ευρώ ετησίως.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου