Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Η γελοιότητα μιας νέας γλώσσας!..

ΣΗΜΕΡΑ θα ασχοληθώ πάλι με το γλωσσικό μας πρόβλημα. Παλαιότερα το πρόβλημα ήταν με την αγραμματοσύνη, που κακοποιούσε βάναυσα την πιο όμορφη γλώσσα, την ελληνική... (Λένε ότι η γαλλική είναι η «γλώσσα των σαλονιών», η αγγλική η «γλώσσα των αλόγων», η ιταλική η «γλώσσα των αγγέλων», η γερμανική η «γλώσσα του... φτυσίματος» και η ελληνική η «γλώσσα των Θεών»!).
***
ΣΗΜΕΡΑ αυτή η «γλώσσα των Θεών» κακοποιείται αφενός από τους νεαρούς Ελληνες και αφετέρου από κάποιους φαντασμένους του λεγόμενου... «λάιφσταϊλ», (για να χρησιμοποιήσω κι εγώ άλλη μια έκφραση των... «καβαλημένων»...).

***
Θα σας παραθέσω ένα απτό παράδειγμα από χθεσινό κοσμικό ρεπορτάζ σε καθημερινή εφημερίδα.
Τίτλος: «Highlife
HAPPY PEOPLE
Η αποθέωση του ντιζάιν...»
Κείμενο: «Οι λάτρεις του πρωτοποριακού ντιζάιν συναντήθηκαν σε opening party στο concept store TR2 στο Κολωνάκι, στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκε και το “2012 Summer Survival Kit” με αξεσουάρ που έσπευσαν να αποκτήσουν φίλοι του designer και entrepreneur Γ. Καράμπελα» κ.λπ.

***
Από άλλη κοσμική στήλη μεταφέρω και το εξής:
«...Το δείπνο συνοδεύτηκε με Bacardi cocktail υπό την επιμέλεια του Barphiloshopy και τις μουσικές επιλογές των resident DJ Paolo Savva...» κ.λπ.
Σε άλλη σελίδα διαβάζουμε:
«...Πετύχαμε στο κατάστημα της Brooks Brothers στο City Link τους λάτρεις των Unique Jewels, την Αννα – Μαρία Beleniotis, που παρουσίασε τη συλλογή spring – summer collection στο show room...» κ.λπ.
***
Ελληνικά, ρεεε!..

ΠΗΓΗ adesmeytos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου