Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο Βορίδης έκανε πάλι άνω-κάτω τη κυβέρνηση

Σε ενδοκυβερνητική κόντρα εξελίσσεται η τροπολογία για τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών. Οι δύο προκάτοχοι του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο, κ.κ. Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Ρέππας αντέδρασαν έντονα στην τροπολογία και υπογράμμισαν ότι με αυτόν τον τρόπο το επάγγελμα κλείνει, ενώ απειλούν ότι θα την καταψηφίσουν.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε τον Μάκη Βορίδη να αποσύρει την τροπολογία. Ο Δημήτρης Ρέππας είπε χαρακτηριστικά στον Βήμα fm 99,5: «Αυτά δεν περνούν. Τέτοιες διατάξεις δεν τις ψηφίζουμε. Η αγορά έχει ανοίξει και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήματα πίσω».


«Η αντίληψη και οι επιδιώξεις σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βορίδης προσεγγίζει όλα τα επαγγέλματα στις μεταφορές που πρέπει να ανοίξουν –τελικά μόνο στα λόγια-, είναι από την πρώτη στιγμή ίδιες και αναλλοίωτες. Υπό αυτή την έννοια, έχουν συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

«Γι’ αυτό, δεν ανήκει μόνο στον ίδιο η ευθύνη και για τις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις-τροπολογίες που εκθέτουν τη χώρα και διασύρουν για μία ακόμη φορά το πολιτικό σύστημα στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δεν είδε να γίνεται και για αυτήν κάποια εξαίρεση στους κόπους και τις θυσίες που υποβλήθηκε. Η ευθύνη ανήκει και στον πολιτικό του χώρο συνολικά» πρόσθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Μάκης Βορίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία. Με δηλώσεις στο ραδιόφωνο του Αντ1, ο υπουργός Υποδομών απέδωσε τον θόρυβο που προκλήθηκε σε προεκλογικά παιχνίδια και υποστήριξε ότι «σε καμία περίπτωση δεν κλείνει το επάγγελμα των βυτιοφορέων».

«Όποιος θέλει αύριο το πρωί μπορεί, καταθέτοντας ένα παράβολο χιλίων ευρώ, να εκδώσει άδεια φορτηγού δημόσιας χρήσης ή βυτιοφόρου. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία θέλησα απλώς να βάλω φραγμό στη μετατροπή των παλαιών αδειών κατά τη μεταβίβασή τους από άδειες μεταφορών σε άδειες βυτιοφορέων» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

Σε διάβημα προχωρά το ΠΑΣΟΚ

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που συγκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με κορυφαίους υπουργούς ο Χρήστος Πρωτόπαπας αποχώρησε με προορισμό το υπουργείο Υποδομών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έχει την λάβει εντολή να ζητήσει από τον Μάκη Βορίδη την απόσυρση της τροπολογίας για τα βυτιοφόρων.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου