Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Χαμός στο eBay για μια ψήφο στις ελληνικές εκλογές!

“Item 320884600740 is no longer available”.

Με το γνωστό – για τους επαΐοντες - τρόπο η διαχειρίστρια ομάδα του ιστότοπου δημοπρασιών eBay, «κατέβασε» τελικά την περιβόητη ανάρτηση αγανακτισμένου Έλληνα ψηφοφόρου που πουλούσε στον μεγαλύτερο πλειοδότη την ψήφο του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές!

Ο ιστότοπος είχε προειδοποιήσει τον … ευφάνταστο συμπολίτη μας για το ενδεχόμενο να «μπλοκάρει» και τελικώς να αποσύρει την αγγελία του, προφανώς κατά τον ίδιο τρόπο και στην ίδια λογική που προ μηνών είχε «κατεβάσει» ανάλογη αγγελία Έλληνα χρήστη που πουλούσε – τότε – την ίδια την Ελλάδα (!).


Μάλιστα είχε μεσολαβήσει και μια ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ χρήστη και διαχειριστών της σελίδας, με τον συμπατριώτη μας να τονίζει πως δεν παραβιάζει κανένα νόμο, κανένα κανονισμό της ιστοσελίδας και πως απλά πουλάει το … περιεχόμενο του φακέλου που θα ρίξει στην κάλπη!

Με τη συγκεκριμένη αγγελία έγινε ένας πραγματικός χαμός στο Διαδίκτυο και ενδεικτικό είναι πως στις λίγες τελικά ώρες που έμεινε ανηρτημένη η αγγελία η … ψήφος του συμπολίτη μας έφτασε να «χτυπηθεί» στα 115 δολάρια, έναντι ενός δολαρίου που ήταν η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας.

Θεωρητικά η δημοπρασία θα έμενε ανοιχτή ακόμη για έξι ημέρες, αλλά ο ντόρος που έγινε τελικώς οδήγησε στην απόσυρσή της ...

Να σημειωθεί πως ο «πωλητής» στην αρχική του ανάρτηση έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις του Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, ότι οι ψήφοι πωλούνται στις ελληνικές εκλογές.

Στην αγγελία του έγραφε χαρακτηριστικά πως ακολούθησε τη συμβουλή του κ. Πάγκαλου και πουλάει την ψήφο του: «Θα ψηφίσω ό,τι μου πει ο αγοραστής. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιο πολιτικό κόμμα. Θα μου πει τι να βάλω μέσα στο φάκελο. Μόνο όμως εκτυπώσιμο υλικό, όπως διαφημίσεις, κείμενα, φωτογραφίες. Η αρχική μου πρόθεση πριν τη δημοπρασία, ήταν να ψηφίσω λευκό. Αλλά δυστυχώς, το ελληνικό εκλογικό σύστημα μετράει τα λευκά ψηφοδέλτια ως άκυρα. Περιεχόμενο που δεν θα γίνει δεκτό: ρατσιστικό, υβριστικό ή χυδαίο περιεχόμενο και υλικό που περιέχει πνευματικά δικαιώματα. Το βίντεο από την διαδικασία της ψηφοφορίας θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο ως αποδεικτικό στοιχείο».

Τελικώς δεν θα χρειαστεί να τραβήξει αυτό το βίντεο …

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου