Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Κων. Μητσοτάκης: Η Ελλάς χρειάζεται μία ισχυρή ευρωπαϊκή πλειοψηφία

Οι μεγάλες κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συμφορά, μπορεί όμως και να γίνουν ευκαιρία για να γίνουν άλματα προς τα εμπρός, σημειώνει σε δήλωσή του εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος ότι τελικά μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει η λογική.
Θέτοντας ως πρώτο ζητούμενο για τη χώρα την πολιτική σταθερότητα, ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι «η Ελλάς χρειάζεται μια ισχυρή ευρωπαϊκή πλειοψηφία στο προσεχές κοινοβούλιο, που θα υπερβαίνει τις 180 έδρες και θα δώσει ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας», έργο της οποίας θα είναι «σε συνεργασία με την Ευρώπη και μέσα στην Ευρώπη να ανορθώσει τη χώρα».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, το διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η ανάκαμψη με σκληρή προσπάθεια και θυσίες, μέσα στην Ευρώπη και με την βοήθεια της Ευρώπης, ή η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή.
Αναγνωρίζοντας πως υπάρχει ισχυρό ρεύμα εναντίον του μνημονίου, εκτιμά από την άλλη πλευρά, ότι το υγιές ένστικτο των Ελλήνων τους οδηγεί να ζητούν με συντριπτική πλειοψηφία την παραμονή της χώρας στο ευρώ και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει η λογική.
«Η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Αλλωστε», συμπληρώνει, «τα αντιμνημονιακά κόμματα, δυστυχώς, πέραν της στείρας άρνησης, δεν παρουσίασαν καμία σοβαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αντίθετα, μερικά από αυτά έριξαν τραγικά χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης».
Όπως εξάλλου επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, σήμερα το κυρίαρχο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πολιτικό, είναι η ανάγκη να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου, να εφαρμοστεί ο νόμος της δημοκρατίας. Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι η μόνη στον κόσμο πρωτεύουσα που το κέντρο της γίνεται γκέτο, «να έχει τρεις διαδηλώσεις την ημέρα και να μένει στο έλεος αναρχικών και κουκουλοφόρων», αναφέρει ενδεικτικά και στο ίδιο ύφος προσθέτει πως δεν μπορεί μικρά κόμματα, κοινωνικές ή συνδικαλιστικές μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν προκλητικά τον νόμο, να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία και να βλάπτουν καίρια τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να γίνει εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτηρίζει σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα. «Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα. Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.
Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση, ο πρώην πρωθυπουργός συστήνει τα κόμματα με νωπή τη λαϊκή εντολή να κηρύξουν Αναθεωρητική τη νέα Βουλή και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές «καθ' υπέρβασην του Συντάγματος και χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει». Μάλιστα εμφανίζεται βέβαιος ότι η πρώτη απόφαση που θα πάρει η νέα Βουλή, θα είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και η υπαγωγή και των υπουργών στη Δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες, μαζί με το δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας. «Η αλλαγή αυτή θα ψηφιστεί, είμαι βέβαιος, ομόφωνα από την πιθανότατα πολυκομματική νέα Βουλή», προβλέπει, «και θα αποτελέσει το θέμα της αναθεώρησης, την πρώτη ευκαιρία προσέγγισης και δημιουργίας διαλόγου μεταξύ των κομμάτων».
«Η ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συμφορά, μπορεί όμως και να γίνουν ευκαιρία για να γίνουν άλματα προς τα εμπρός. Ας ελπίσουμε ότι το δεύτερο μπορεί να συμβεί και σήμερα στην Ελλάδα. Η τύχη μας σήμερα είναι στα χέρια μας» καταλήγει στη δήλωσή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Αλέκα Παπαρήγα: Ο Μητσοτάκης ξέρει τι λέει...
«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει τι λέει. Αποδεικνύει ότι το σύστημα έχει βασικό του αντίπαλο, κύριο αντίπαλο, το ΚΚΕ, το οποίο οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων, τους εμπνέει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στο δίκιο τους», απάντησε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Αλλωστε, πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης το έχει ξαναπεί και άλλη φορά, ότι το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν εξαγοράζεται, δεν υποκύπτει, δεν ενδιαφερέται για λαμπερές θέσεις και πάνω απ’ όλα ενδιαφέρεται να υπηρετήσει το λαό. Ο κ. Μητσοτάκης για δεύτερη φορά λέει την αλήθεια από τη δική του τη σκοπιά, εναντίον βεβαίως του ΚΚΕ, λέει την αλήθεια».

ΠΗΓΗ naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου