Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μάρτιν Σουλτς: Λεφτά τέλος

Το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περαιτέρω οικονομική βοήθεια, απέκλεισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Γερμανίας ARD.

Ο κ. Σουλτς τάχθηκε υπέρ της παραχώρησης περισσότερου χρόνου για την αποπληρωμή των δανείων και χαρακτήρισε «θετικό μήνυμα» την δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τήρηση των υποχρεώσεων της χώρας.


«Ήδη τα 130 δισεκατομμύρια είναι πάρα πολλά λεφτά», τόνισε ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, αλλά διευκρίνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την επιστροφή των δανείων» και ανέφερε ενδεικτικά το γεγονός ότι τον Οκτώβριο υπάρχουν προθεσμίες «για τις οποίες γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα», άρα, όπως είπε, πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση.

«Ήδη το έχει αναφέρει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Χρειάζονται όμως και επενδύσεις που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και απασχόληση. Σε αυτό το θέμα το μνημόνιο δεν είναι αρκετά σαφές και θα πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε πού μπορούν να γίνουν αυτές οι επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Σουλτς.

Τόνισε δε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «οι υποσχέσεις της ΕΕ δεν πρέπει να εξαντλούνται μόνο στο να δοθούν λεφτά και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα τεχνογνωσία για να μεταρρυθμίσει την διοίκησή της, ώστε να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική, αλλά και στην κατάρτιση προγράμματος δανείων για Έλληνες επιχειρηματίες».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το τι περιμένει ο ίδιος από τον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε: «Να μπορούμε να βασιστούμε σε αυτόν, διότι υπενθυμίζω ότι στην κυβέρνηση Παπανδρέου ο ίδιος έλεγε όχι σε όλα, σε τέτοιο βαθμό που ούτε η ίδια η Μέρκελ δεν μπορούσε να τον μεταπείσει. Τώρα παίρνει "πίστωση εμπιστοσύνης", αλλά πρέπει να αποδείξει ότι το εννοεί σοβαρά».

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου