Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΣΕΒ: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», αναφέρει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών, τονίζοντας ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε το μέλλον μας, έχοντας εξαντλήσει τις ανοχές των πολιτών και τα περιθώρια των εταίρων μας. Ο ΣΕΒ αναφέρει επίσης ότι έχει προετοιμαστεί να παίξει πολύ ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της εθνικής ανόρθωσης και ότι η νέα κυβέρνηση «θα κριθεί από την ικανότητά της να πείσει τον λαό ότι ο δρόμος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη έξοδος από την κρίση».


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρει τα εξής:

«Η επόμενη μέρα βρίσκει την Ελλάδα σε αντίστροφη μέτρηση, με την παραγωγική οικονομία σε ασφυξία, με τα δημόσια οικονομικά στο κόκκινο, με την ανεργία στα ύψη, με την κοινωνία διαιρεμένη. Βρισκόμαστε στην επείγουσα ανάγκη να διαπραγματευτούμε ξανά το μέλλον μας, έχοντας εξαντλήσει τις ανοχές των πολιτών και τα περιθώρια των εταίρων μας. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα.

Η νέα κυβέρνηση συνεργασίας, που υποδεικνύει το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κριθεί από την πολιτική και διαχειριστική επάρκεια την οποία θα επιδείξει στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων. Θα κριθεί από την ικανότητά της να πείσει τον λαό ότι ο δρόμος των μεγάλων μεταρρυθμίσεων είναι η μόνη έξοδος από την κρίση. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητά της στη σύναψη μιας νέας εθνικής συμφωνίας με μία Ευρώπη που κι αυτή ξέρει ότι πρέπει να αλλάξει. Μόνο έτσι θα αρθεί οριστικά η αβεβαιότητα σε σχέση με την ευρωπαϊκή μας πορεία.

Εξίσου σημαντικό είναι να μην διαχειριστούμε το εκλογικό αποτέλεσμα με όρους κοινωνικού διχασμού -ανάμεσα σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε φιλοευρωπαίους και αντιευρωπαίους. Στη νέα πολιτική πραγματικότητα, η ανάγκη της αλλαγής -του κράτους, του παραγωγικού μοντέλου, του κοινωνικού ήθους- παραμένει η πραγματική πρόκληση για όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

Ο ΣΕΒ έχει προετοιμαστεί να παίξει πολύ ενεργό ρόλο στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ευρωπαϊκής προοπτικής και της εθνικής ανόρθωσης. Με όση φωνή διαθέτουμε και με κυρίαρχη την πεποίθηση ότι σύγχρονη Ελλάδα χωρίς σύγχρονες επιχειρήσεις δεν μπορεί να υπάρξει».


ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου