Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

"Ωμός" ο Βρετανός υπ. Οικονομικών στους TIMES "Η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει την Ελλάδα για το ευρώ"...

Tην άποψη ότι η Ευρώπη ίσως χρειαστεί να θυσιάσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, προκειμένου να πειστεί η Γερμανία να χορηγήσει περισσότερα χρήματα, για να σωθεί το ευρώ, διατύπωσε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν.

«Τελικά δεν ξέρω μήπως η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, ώστε η ευρωζώνη να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να επιβιώσει το νόμισμά της» υποστήριξε ο κ. Όσμπορν στους Times.


«Απλώς δεν ξέρω αν η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας, για να εξηγήσει στον κόσμο γιατί πρέπει να κάνει ορισμένα πράγματα, όπως η τραπεζική ένωση, τα ευρωομόλογα και άλλα που συνδέονται άμεσα με αυτά» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, με την "τρόικα του SPD (Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος)" συναντάται σήμερα στα Ηλύσια Πεδία ο Γάλλος πρόεδρος , Φρανσουά Ολάντ, σε μία εξέλιξη που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικά, ενόψει της αυριανής συνάντησης Ολάντ - Μόντι που αναμένεται να έχει ως κύριο μενού μία λύση για την Ελλάδα.

Ο Ζιγκμαρ Γκάμπριελ, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και ο Πέερ Στάινμπρουκ, στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας στο Παρίσι θα έχουν συνομιλίες για το καυτό θέμα της ανάπτυξης

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα "Bild, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε :

"Μιλάμε με τον Γάλλο πρέοδρο για το πως μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε περισσότερη ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη. Γι΄αυτό βρισκόμαστε εδώ και αρκετό καιρό σε στενή επαφή με τους Γάλλους φίλους μας".

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκέλα Μέρκελ, βλέπουν το προβάδισμά τους έναντι των Σοσιαλδημοκρατών να συρρικνώνεται δραματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συνάντηση του Ολάντ με υψηλόβαθμα στελέχη των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών πραγματοποιείται ένα 24ωρο προτού μεταβείο ίδιος στη Ρώμη όπου θα βρεθεί τετ α τετ με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι.

Δημοσίευμα της ιταλικής δεξιάς εφημερίδας της Ρώμης, "Ιλ Μεσατζέρο", είχε αποκαλύψει ριν από λίγες ημέρες ότι οι δύο ηγέτες θα ανακοινώσουν σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα , και μάλιστα θα ζητήσουν την βοήθεια και της Βρετανίας προκειμένου να απομονώσουν πιο ουσιαστικά το Βερολίνο. Ο Γάλλος πρόεδρος κάνει συμμαχίες εν όψει της μίνι Συνόδου Κορυφής 22 Ιουνίου και της κανονικής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε στις 28 και 29 Ιουνίου

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου