Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Ατόπημα και απρέπεια να μην συναντήσει Τσίπρα ο Γιούνκερ

«Πρόκειται περί ατοπήματος και απρέπειας. Η θεσμική ιδιότητα του κ. Γιούνκερ επέβαλλε τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται περί ολισθήματος».

Με αυτά τα λόγια χαρακτήρισε στο real.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την αρνητική απάντηση Γιούνκερ στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση των δυο ανδρών, μετά τη συνάντηση του Προέδρου του Eurogroup με τον έλληνα πρωθυπουργό το απόγευμα σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί πως τη συνάντηση ζήτησε από την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.


Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως κυβερνητικοί κύκλοι στην Αθήνα δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ραντεβού, ενώ διαθέτουν την πληροφόρηση πως υπήρξε αρνητική εισήγηση προς Γιούνκερ από το στέλεχος της τρόικας Πωλ Τόμσεν.

Η άρνηση Γιούνκερ να συναντηθεί με Τσίπρα - παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν χθες ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup έχει κενό στο πρόγραμμά του το πρωί αύριο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης των δυο ανδρών-δημιουργεί νέα κρίση στις σχέσεις της Κουμουνδούρου με τις Βρυξέλλες. Παράλληλα, προϊδεάζει για νέα σύγκρουση με την ΝΔ, στελέχη της οποίας επικαλούνται ως λόγο μη πραγματοποίησης της συνάντησης τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

ΠΗΓΗ real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου