Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι αλήθεια τόσο άθλια η κατάσταση στην χώρα μας;

Του Νίκου Καραβαζάκη

Φουντώνει η δυσωδία από την φαγωμάρα Μεϊμαράκη-Χατζηνικολάου, εκατοντάδες ονόματα μεγαλοσχημόνων και επιφανών, επιχειρηματιών και πολιτευτών, αναδεύονται και αναδύονται. Η Μητσοτάκη επιχειρεί να εξιλεωθεί, ο ΓΑΠ αυθαδειάζει και ο Παπακωνστατίνου προκαλεί…

Τι να πεί κανείς για αυτούς και άλλους τόσους αναίσχυντους και ξετσίπωτους που σκυλοτρώγονται ενώ ο λαός βουλιάζει στην απελπισία μαζί με την οικονομία που στραγγαλίζεται από τους τοκογλύφους.
Φυσικά, τα μνημόνια μας ”τιμωρούν” αφού ως πολίτες, ψηφίζαμε τον δικομματισμό, αποθεώναμε τους ολυμπιακούς του 2004 που μας καταχρέωσαν ή κυνηγούσαμε την χίμαιρα “μεζονέτα-τζιπούρα” ( που μας καταχρέωσαν επίσης ). Με άλλοθι την βολεμένη συστημική Αριστερά που για τα πάντα συγχωρεί τον λαό και καταριέται το κεφάλαιο ( αλλά ορέγεται και επωφθαλμιά τις λιχουδιές του ). Ενώ αληθινή και αδιατάρακτη δύναμη εξουσίας είναι οι τραπεζίτες που μένουν στο απυρόβλητο, απρόσκοπτα χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο και τους φόρους μας και είναι αυτοί που διευκόλυναν όλο τον διαπλεκόμενο εσμό και διακίνησαν όλο τον χρηματικό πακτωλό δισεκατομμυρίων.

Τραγικά και γελοία μοιάζουν όλα αυτά καθώς ολόγυρα υπάρχουν συνοριακά προβλήματα, η λαθρομετανάστευση συγκροτείται σε ισλαμιστική παρουσία, η φτώχια αχόρταγη καταπίνει τους Έλληνες, στην ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται στρατηγική ανατροπή συσχετισμών και συνόρων.

Βέβαια όλα όσα συντρέχουν είναι παράγωγα της ιστορικά πρωτοφανούς κρίσης απαξίωσης της Δύσης ως οικονομικής και πολιτιστικής κυριαρχίας, της κατάρρευσης του μεταπολεμικού προτύπου ανάπτυξης και αξιών. Πυροδοτούνται από τους ανταγωνισμούς αναδιανομής ισχύος και επιρροής. Και επιπίπτουν στην πατρίδα μας που έχει μπλεχτεί ( την έμπλεξαν οι ανίκανοι ή πουλημένοι ηγέτες της και η μυωπία και ανοησία των πολιτών της ) σε αυτό τον σκυλοκαυγά.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό μεταίχμιο. Και καθόλου τυχαία-ίσως και εξαιτίας του- ενώ αντικρύζει τον αφανισμό από την πείνα και την παρακμή, ταυτόχρονα προχωρά ο εντοπισμός για την εκμετάλλευση γιγαντιαίων ενεργειακών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων ( ΑΟΖ ) που σε δυο χρόνια θα δίνουν ανεξαρτησία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καθώς ο ευρωπαϊκός Νότος συγκλονίζεται από την κοινωνική αντίσταση στην καταλήστευσή του για χάρη των άπληστων διαπλεκόμενων, τραπεζιτών-πολιτευτών, ο ελληνικός λαός αφού απέρριψε εκλογικά την πολιτική των μνημονίων, δείχνει-όπως και χθές στα συλλαλητήρια- να μην παρασύρεται ούτε να εγκλωβίζεται στα παραμάγαζα των συνδικαλιστών ή νεόκοπων “σωτήρων” του. Είναι όμως αναγκασμένος και υποχρεωμένος να ανατρέψει τους δυνάστες του για να διασωθεί αλλά και να ξαναγίνει κύριος της περιουσίας του και άξιος της καταγωγής του. Παραδειγματίζοντας εκ νέου την Ευρώπη και τον Κόσμο.

Για να αντέξουμε 2 χρόνια ακόμα πρέπει οπωσδήποτε εφέτος τον χειμώνα να λευτερωθούμε.

                      Ν. Κ.
 http://vimasaronikou.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου