Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αναστασιάδης - Μαλάς έπεσαν με τα μούτρα στο 25%

Λευκωσία: Τo μεγάλο στοίχημα των δύο επιτελείων, Αναστασιάδη και Μαλά, είναι να καταφέρουν να αποσπάσουν το μεγαλύτερο μερίδιο από όσους στον πρώτο γύρο ψήφισαν Γιώργο Λιλλήκα και όσους απέσχαν από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ο Νίκος Αναστασιάδης χρειάζεται μικρό αριθμό ψήφων για να περάσει το φράγμα του 50% και να κερδίσει τις εκλογές, ανκαι στο επιτελείο του αναμένουν πολύ πιο ψηλά ποσοστά. Ο Σταύρος Μαλάς και οι συνεργάτες του εκτιμούν πως ο αγώνας είναι δύσκολος, η απόσταση που έχουν να διανύσουν μεγάλη, εξακολουθούν ωστόσο να πιστεύουν σε ανατροπή.
Οι μηχανισμοί των δύο επιτελείων ξεκίνησαν και οργώνουν την ελεύθερη Κύπρο και να προσεγγίζουν ψηφοφόρους, οι οποίοι είτε έκαναν άλλες επιλογές είτε απείχαν από τις εκλογές. Την ίδια ώρα, αξιολογούν μετρήσεις κοινής γνώμης, οι οποίες διενεργούνται για να έχουν τα επιτελεία ανά πάσα στιγμή εικόνα για τις τάσεις που διαμορφώνονται στην κοινωνία.
Το φλερτ με την ΕΔΕΚ, πάντως, δεν έχει αποδώσει. Ο Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε χθες χωριστά τους Αναστασιάδη και Μαλά, τους οποίους προετοίμασε για την απόφαση του κόμματος του. Το Πολιτικό Γραφείο των Σοσιαλιστών αποφάσισε χθες βράδυ να προτείνει στην Κεντρική Επιτροπή, που συνέρχεται την Πέμπτη, όπως το κόμμα να μην τοποθετηθεί υπέρ κάποιου εκ των δύο υποψηφίων για την Προεδρία.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου