Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Αποφασισμένη "να ανοίξει μύτες" έρχεται η Τρόικα στην Αθήνα

Αποφασισμένη "να ανοίξει μύτες" έρχεται η Τρόικα στην Αθήνα
Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στο τραπέζι δια της πλαγίας οδού... 
Με εξαιρετικά άγριες διαθέσεις ετοιμάζεται, όπως πληροφορούμαστε, να καταφθάσει η Τρόικα στην Αθήνα για την αξιολόγηση του Μαρτίου.
Οι πληροφορίες που φθάνουν από τους κόλπους του ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες είναι ότι από την έγκριση της δόσης του Μαρτίου- που χρειάζεται να λάβει η Ελλάδα- και στο διάστημα μέχρι τις γερμανικές εκλογές, πρόβλεπεται να "ανοίξουν πολλές μύτες".
Και δεν είναι μόνο αυτή των απολύσεων μίνιμουν 10.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το καλοκαίρι που θα επιβληθεί- δεν λέμε ζητηθεί γιατί θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει- στην κυβέρνηση από τους δανειστές μας.

Αλλά πολύ περισσότερο, οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ-Ευρωπαϊκής Επιτροπής-ΕΚΤ φέρονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να αποκλίνει ούτε κεραία ο στόχος των εσόδων που έχει τεθεί για φέτος. Ήδη το ΔΝΤ μέσω του Πολ Τόμσεν έχει περάσει το μήνυμα ότι ΔΕΝ αποκλείονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις προκειμένου να μην πέσει έξω ο προϋπολογισμός αν το ύψος των εσόδων του κράτους από τους φόρους δεν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Ταυτοχρόνως, ενώ "ο κόσμος το 'χει τούμπανο", οι Βρυξέλλες επιμένουν να το κρατούν "κρυφό καμάρι" το θέμα της νέας απομείωσης του χρέους για την Ελλάδα. Η Γερμανία έχει βάλει πάγο σε τέτοιες συζητήσεις καθώς τις θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσουν σημάδι "χαλάρωσης" για τις ελληνικές αρχές. Γι' αυτό οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μετά από μία σύντομη περίοδο ευφορίας από την συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν να τραβούν ξανά το ζωνάρι για την χώρα μας.
Ένας ακόμη λόγος πάντως που η Τρόικα θα φθάσει στην Ελλάδα με άγριες διαθέσεις είναι και για να "κόψει τον αέρα" που πήγε να δημιουργεί στο εσωτερικό της Ελλάδας με την συζήτηση περί λάθους του ΔΝΤ και αλλαγής του Μνημονίου.
Μετά την επίπληξη του Όλι Ρεν και την δυσφορία του ΔΝΤ, προεξοφλείται από κάποιους ότι "θα ακολουθήσουν και οι σφαλίαρες" της Τρόικας στην Αθήνα.
Λέτε γι' αυτό ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας να καλοβλέπει την μετακίνησή του από το Υπουργείο, πριν την νέα έλευση των δανειστών μας;


ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου