Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Στο εδώλιο για μαύρο χρήμα Άκης, Βίκυ, Αρετή και Γκούντρουν

Στο εδώλιο για μαύρο χρήμα Άκης, Βίκυ, Αρετή και  Γκούντρουν

Στο εδώλιο του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων  για τις χρυσές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων παραπέμπονται οριστικά να δικαστούν οι ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Αρετή Τσοχατζοπούλου και 15 ακόμη κατηγορούμενοι στην υπόθεση.
Με το υπ’ αριθμόν 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που εκδόθηκε σήμερα παραπέμπονται να δικαστούν μόνο για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση μαζί με τον  πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη, την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου και την πρώην σύζυγό του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και οι:
Νίκος Ζήγρας εξάδελφος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών «δεξί του χέρι», Γιάννης Σμπώκος πρώην γγ Εξοπλισμών στενός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, Αστέριος Οικονομίδης επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστρια, Γιώργος Σαχπατζίδης επιχειρηματίας, Ταλίτα Τσεκούρα δικηγόρος, Παναγιώτης Σταμάτης (αδερφός της Βίκυς), Οράτιος Μελάς εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης, ο δικηγόρος Σπυρίδων Χατζηνικολάου, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ Νίκος Καρατζάς και οι Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης.
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται η Αικατερίνη Σταμάτη (θεία της Βίκυς) και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της offshore εταιρείας Bluebell.
Επιπλέον, παύει οριστικά την ποινική δίωξη της Γκούτνρουν και του Άκη για την πράξη της νομιμοποίησης του έτους 1997 (αγορά ακινήτου στο Π. Ψυχικό), καθώς επίσης και την δίωξη της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για όλους τους κατηγορούμενους. Επίσης για την Βίκυ Σταμάτη το βούλευμα διατάσει να μη γίνει κατηγορία για την πράξη της ανάληψης εμβασμάτων. Το συμβούλιο εφετών με το ίδιο βούλευμα κρίνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή κράτηση όλων των κατηγορουμένων που είναι ήδη προφυλακισμένοι ενώ απορρίπτει τα αιτήματά τους για αυτοπρόσωπη εμφάνιση. Πάντως θεωρείται θέμα χρόνου ο προσδιορισμός της ημερομηνίας εκδίκασης της υπόθεσης αφού σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο η δίκη θα πρέπει να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους δυο μήνες. Μια από τις πιθανότερες ημερομηνίες είναι αυτή της 22 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα. Σε διαφορετική περίπτωση θα προγραμματιστεί για αμέσως μετά το Πάσχα.

ΠΗΓΗ  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου