Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ο Ρουπακιώτης πετάει το «γάντι» και ο Μανιτάκης το κρύβει(Βίντεο)

Έξαλλος είναι και δεν το κρύβει ο υπουργός Δικαιοσύνης με τον συνάδελφό και «ομογάλακτό» του από τη ΔΗΜΑΡ Αντώνη Μανιτάκη σχετικά με τη διάταξη που πήγε να περάσει για τους συμβασιούχους δημόσιου ιδιωτικού δικαίου.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης χαρακτήρισε «τερατούργημα» τη διάταξη –που τελικά αποσύρθηκε- και δεν κατανοεί για ποιο λόγο δεν τον κάλεσε κανείς να τον ενημερώσει, αφού είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του σε εκπομπή του Mega, «ακούω τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού, αλλά σας λέω πως ξέρω τι πρέπει να κάνω αν έρθει η ώρα». Ο υπαινιγμός περί ενδεχόμενης παραίτησής του ήταν προφανής, δεδομένου ότι η επίμαχη διάταξη απεσύρθη προς το παρόν αλλά θα επανέλθει ...μετά το Πάσχα και μάλιστα αυτή τη φορά στο υπουργείο του.
Τόσο ο Αντώνης Ρουπακιώτης όσο και ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης είναι οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης που στηρίζονται από την ΔΗΜΑΡ και έχουν κονταροχτυπηθεί στο παρελθόν με το υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου για τα παρανοϊκά και έκνομα πολλές φορές κελεύσματα της τρόικας.

Έκανε πίσω
Ωστόσο στην πορεία και ίσως και με τον φόβο του ανασχηματισμού ο συνταγματολόγος Αντώνης Μανιτάκης «νέρωσε» το κρασί του τόσο πολύ που στο τέλος το έκανε «γκαζόζα» για χατίρι του υπουργικού θώκου.
Αντιθέτως, ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης μέχρι τώρα έχει έρθει τρεις φορές σε ευθεία αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου. Την πρώτη φορά ήταν η υπογραφή που αρνήθηκε στο κείμενο του σχεδίου νόμου για το Μνημόνιο και αν δεν γίνονταν κάποιες ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής και αν δεν παρενέβαινε και ο «πυροσβέστης» Φώτης Κουβέλης το «σχοινί» θα τέντωνε και άλλο.
Η δεύτερη φορά ήταν για ρυθμίσεις που αφορούσαν τους δικηγόρους και η τρίτη φορά ήταν το περιβόητο πολυνομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που ... «ξεχνούσε» ο συνταγματολόγος κ. Μανιτάκης την ύπαρξη της δικαστικής εξουσίας σε αυτόν τον τόπο, μαζί με τις αποφάσεις της.
Αυτό που ξεκαθαρίζει πάντως σε όλους τους τόνους ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ότι η απειλή του ανασχηματισμού δεν τον πτοεί και προειδοποιεί πως γνωρίζει τι να πράξει εάν φτάσει σε αυτό το σημείο η κατάσταση, όπως και ότι η καρέκλα του «δεν έχει κόλλα»!

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου