Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δύο νεκροί και οχτώ αγνοούμενοι στο ναυάγιο ανοιχτά της Μεθώνης

Τις σορούς δύο εκ των συνολικά δέκα αγνοουμένων ναυτικών από τη Συρία εντόπισαν λίγο πριν τις 9:30 τα σκάφη του λιμενικού που συμμετέχουν στις έρευνες ανοιχτά της Μεθώνης μετά την βύθιση του φορτηγού πλοίου Πίρι Ρέις τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας.

Το Πίρι Ρεις σημαίας Κουκ Άιλαντς και ιδιοκτησίας Turkey Emiroglou Shipping, που είχε ξεκινήσει από την Αλγερία και μετέφερε λίπασμα με προορισμό την Ουκρανία, συγκρούστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 5:43 με το επίσης φορτηγό πλοίο Κον Σαουθ σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπέιντος με 16 ναυτικούς που είναι όλοι καλά στην υγείας τους.


Πλοιοκτήτρια εταιρεία του Κον Σαουθ, που είχε αποπλεύσει από την Τούσλα Τουρκίας με προορισμό τη Μάλτα, είναι η γερμανική Reederei Erwin Strahlmann.

Η σύγκρουση των δύο πλοίων έγινε 78χλμ. νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων οχτώ ναυτικών συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα σκάφη, δύο πλωτά του λιμενικού, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου