Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ο Βενιζέλος «άδειασε» Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα

Ο Βενιζέλος «άδειασε» Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα
Όλα όσα κατάθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην προανακριτική επιτροπή -  Τι είπε για το ρόλο του Γ. Παπανδρέου και σε ποιους ρίχνει τις ευθύνες 
Σαφείς αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
«Κάποιοι με αγνόησαν και πίσω από την πλάτη του καθόριζαν τον τρόπο διαχείρισης της λίστας», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που έδειχνε να πέφτει από τα σύννεφα όταν του αποκάλυπταν τα μέλη της επιτροπής τα στοιχεία για τη λίστα .

Ο κ. Βενιζέλος διέψευσε τον κ. Διώτη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι του παρέδωσε το στικάκι στις 8 Ιουλίου του 2011 (ημέρα αντιγραφής του), και επέμεινε ότι ο ίδιος παρέλαβε το στικάκι στα τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου.
«Ο κ. Διώτης αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος, ενώ αναφερθείς στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του κ. Διώτη με τον κ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι «από το περιεχόμενο των e-mails προκύπτει ότι ο μόνος που δεν υπήρχε στη σκέψη τους ήταν ο ίδιος.
«Με κατέπληξαν αυτά τα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να έχουν ανταλλαγεί μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Διώτη στις 7 Ιουλίου του 2011, δηλαδή, αρκετές ημέρες μετά την αλλαγή στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Οικονομικών, διότι από το σύνολο αυτών των μηνυμάτων προκύπτει ότι εγώ απουσιάζω… Από το σύνολο αυτής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της 7ης Ιουλίου προκύπτει ότι εγώ είμαι απολύτως απών από τη συνείδησή τους και από το σκηνικό», φέρεται να δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε να αφήσει υπαινιγμούς και για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για «πισώπλατα» παιχνίδια που έγιναν «ερήμην» από τους κκ Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου.
«Ένας πρώην Υπουργός ανταλλάσσει ηλεκτρονικά μηνύματα με έναν νυν Ειδικό Γραμματέα, ερήμην του εν ενεργεία Υπουργού, ο οποίος δεν έχει ενημερωθεί ούτε από τον πρώην Υπουργό ούτε από τον εν ενεργεία Ειδικό Γραμματέα ότι πρόκειται να γίνει συνάντηση με τον Διοικητή της ΕΥΠ και επεξεργασία –να επεξεργαστούμε, στον πληθυντικό- επίσης χωρίς να εξαρτάται αυτό από την προηγούμενη ενημέρωση ή έγκριση ή συναίνεση του νυν Υπουργού, ο οποίος δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Όλα είναι πίσω από την πλάτη μου και ερήμην μου, τρεις-τέσσερις βδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου», ισχυρίστηκε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας αιχμές και για τη στάση Παπανδρέου, ο οποίος φαίνεται να γνώριζε για τη λίστα.
Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν είναι ευχαριστημένος» από τον χειρισμό που επιφύλαξε ο κ. Παπακωνσταντίνου στην λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να την στείλει αμέσως στο ΣΔΟΕ και να πρωτοκολληθεί».
Η κατάθεση Βενιζέλου έχει ήδη ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου» και είναι βέβαιο πως εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί να καταθέσει ενώπιον της προανακριτικής και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τα όσα γνώριζε για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, για τις επαφές που είχε με την ΕΥΠ, αλλά και γιατί δεν έφερε ποτέ στο φως ένα τόσο μεγάλο θέμα που θα μπορούσε να φέρει χρήμα στα δημόσια ταμεία, την ώρα που ο ίδιος και η κυβέρνησή του «βομβάρδιζαν» τον ελληνικό λαό με τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του Μνημονίου που ο ίδιος επέβαλλε. 

ΠΗΓΗ newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου