Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το "γράμμα" που έβαλε... φωτιά στην κυβέρνηση


Πηγή φωτο: real.gr

Του Αιμίλιου Περδικάρη 
Από το capital.gr

Λίγες μόνον ώρες πριν τη σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τους κυβερνητικούς εταίρους (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να τηρούν σκληρή στάση, παρά την έκθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής της Βουλής που υποστηρίζει ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές, μια ενέργεια που αποδίδεται στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση δημιουργεί αναταραχή.

Συγκεκριμένα, φέρεται να απέστειλε επιστολή στους βουλευτές και τα μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία τούς ζητεί να αντιδράσουν και να απορρίψουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, όπως είχε συνταχθεί αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό (σ.σ.: και προερχόμενο από τη ΔΗΜΑΡ), Αντ. Ρουπακιώτη.


Η κυρία Ρεπούση στην εν λόγω επιστολή φέρεται να χαρακτηρίζει προβληματική τη διάταξη που αναφέρεται στην ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου και καλεί τους συναδέλφους της από τον ΣΥΡΙΖΑ να κινητοποιήσουν πολιτικούς και δημοσιογράφους.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει νομίζω να υπάρξει αντίδραση, πολύ περισσότερο αν κυριαρχήσει η εκδοχή που θέλει η Ν.Δ. που σύμφωνα με πληροφορίες που έχω αυτή τη στιγμή ενσωματώνει ως γενοκτονία ό,τι έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή ως γενοκτονία, δηλαδή και γενοκτονία των Ποντίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας», αναφέρει ο συντάκτης της επιστολής που φέρεται να είναι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ - η οποία, ως γνωστόν, ως καθηγήτρια και επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού πριν από μερικά χρόνια είχε χαρακτηρίσει ως «συνωστισμό» το διωγμό των Ελλήνων από τη Σμύρνη.

Η ίδια η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ περιορίζεται - προς το παρόν - σε μια σύντομη δήλωση, η οποία, πάντως, αφήνει να αιωρείται εάν συνέταξε όντως τη συγκεκριμένη επιστολή. «Δεν έστειλα ποτέ επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει λιτά η κυρία Ρεπούση, αρνούμενη να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο.



Απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ και νέα δήλωση Ρεπούση

"Ουδέποτε η Βουλευτής Α΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, έχει κοινοποιήσει προς το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ οποιαδήποτε επιστολή, έγγραφο ή πρόταση που να σχολιάζει ή να αναφέρεται στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ. "Κατά συνέπεια, κάθε πληροφορία που μας αναφέρει ως αποδέκτες τέτοιου μηνύματος, είναι παντελώς ανακριβής".

Στο μεταξύ, σε νέα δήλωσή της μέσω facebook η κ. Ρεπούση αναφέρει: "Στηρίζω όπως έχω δηλώσει δημόσια την πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο αντιρατσιστικό νόμο και δεν έχω επιφυλάξεις για καμία από τις διατάξεις του. Οι οποιεσδήποτε επιφυλάξεις έχουν εκφραστεί από εμένα και άλλους ιστορικούς αφορούν την ποινικοποίηση της μνήμης και δεν συμπεριλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Περιττό είναι ίσως να πω ότι δεν έχω απευθύνει καμία σχετική επιστολή στην Επιτροπή Δικαιωμάτων ή σε άλλη επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου